Čanak spremio tim za Cedevitu

> 10:09

Partizan večeras igra prvu utakmicu u novoj sezoni ABA lige i to protiv jednog od favorita za osvajanje prstena - Cedevite. 

Klasik - Srbija vs Brazil

Čaneta posebno ohrabruje to kako je Partizan igrao na turiniru u Laktašima.

„Superkup je ohrabrenje posle turneje u Španiji. Gledali smo i Cedevitu na u Laktašima, ali ipak je pripremni period jedno, a zvanične utakmice nešto sasvim drugo. Pitanje je šta je koji trener hteo da pokaže. Igrači drugačije reaguju kad ima pritiska. Cedevita je ekipa koja igra brzu košarku, izuzetno dobro popunjena na svim pozicijama. Imaju dva američka pleja, igraju sa dosta španskog šmeka i mnogo trčanja. Moramo da odgovorimo energijom, kao protiv Budućnosti. Da ne bude posle meča priča ako izgubimo da su nas iznenadili nečim, ili zato što nismo mogli da zagradimo njihov ofanzivni skok“, rekao je Čanak.

O rezultatima posle Španije.

„Posle turneje u Španiji, koliko god bila rezultatski loše, ekipa je postala još kompaktnija. Hemija u timu je jako dobra. Kako kažu, ono što te ne ubije, ojača te. Tako smo mi izašli u Laktašima. Ne mislim samo rezultatski, već ono što svakog trenera najviše zanima, dobra energija, kad to imaš, onda možeš da ispraviš mnoge stvari“, objasnio je strateg crno-belih.

O stanju Veličkovića i Sija.

„Znamo koje su im dijagnoze, ali ne znamo kad će im prestati bolovi“.

O ciljevima u novoj sezoni.

„Da bi se borio za trofej na Jadranu, moraš da budeš među četiri najbolje ekipe. Dakle, u ovom momentu cilj je plasman u plej-of. A kada uđemo tamo, pričaćemo dalje“.

O mladoj ekipi Partizana.

„Dva najiskusnja igrača nisu trenutno sa nama. Uspelio smo da izađemo iz te situacije koju smo imali u Španiji. Igrači su pokazali karakter, bilo objektivnih razloga zašto je to u Španiji bilo tako, a u Laktašima onako. Od kvaliteta protivnika, fizičke spreme, kompletnosti. Mladost može da bude pozitivan faktor u smislu da imaju kraće pamćenje“.

O pojačanjima.

„Lendejl je već pokazao da će biti izuzetno pojačanje, Čovek sa izuzetnim radnim navikama, timski igrač, ne pravi pitanje oko uloge - da li počinje ili ne počinje utakmicu. Izuzetan karakter. Zadovoljan sam generalno ekipom i tim karakternim osobinama“.

Poseban osvrt na Zagora.

„Zagorac je mnogo sazreo od perioda iz Mege, kao čovek, prošao sve i svašta. Neke stvari su mu se izdešavale brže nego što je trebalo. To ga očvrsnulo. Nije igrao faktički godinu dana, znali smo da mu treba neko vreme. U poslednjim mečevima pokazao da je igrač koji ima kreaciju na pozicijama tri i četiri, biće jako bitan za igru Partizana, dobro odgovara na to kad ima odgovornost“.

O konkurenciji.

„Prošle godine je malo ko očekivao da Budućost bude prva. Ove sezone Zvezda, bez obzira što ne igra Evroligu, napravila je još konkurentniji tim. Odlična selekcija. Budućnost se pojačala zbog Evrolige. Cedevita pokušava da napravi iskorak sa trenerom koji nije sa ovih prostora. Tu je i Igokea... Videćemo da li će liga biti kvalitetnija, ali sigurno će biti zanimljivija“, zaključio je Čanak.

JOŠ SPORTA:

Tomića je sramota

Inter preti Juventusu

Dijega Koštu intersuje gde je Konte sada

Novak pozdravio Zvezdinu pobedu