Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da je privatizacija sportskih klubova u Srbiji neophodna

UDOVIČIĆ SUROVO ISKREN: Država nije krava muzara!

> 21:42

 

Udovičić je gostujući na RTS-u ponovio da sport sada funkcioniše tako što je interes lični i privatni a finansije su javnne i državne, što je neodrživo.

"Transformacija će doneti boljitak sportu, ne bi se upuštali u to da ne vidimo daće naši klubovi biti održivi za deset godina", naglasio je Udovičić.

On je dodao da mora nešto da se promeni jer država na ovaj način ne može da finansira sve grane pa i sport, a da pri tom nema nikakve odgovornosti rukovodstva klubova.

"Ne možemo oćekivati da je država krava muzara, koja će pokrivati tuđe greške,a da niko ne odgovara za postupke koje je donosio", rekao je Udovičić.

Ministar sporta je naglasio da je zakon o sportu završen i da je ostalo samo otvoreno pitanje transformacije sportskih klubova i da se došlo do dva- tri modela kako bi ona mogla sprovedena.

"Izmene i dopuna zakona o sportu predviđaju da se radi na usavršavanju ljudi usportu, da se sprovode određene edukacije, jer se pokazalo da se najviše grešaka baš dešava u lošem rukovodjenju sportskim klubovima", pojašnjava Udovičić.

Izvor: b92.net