Gde je i šta radi...Jelena Dokić: "Htela sam da se ubijem ali me je dečko spasio"

> 15:53

Nekada četvrta teniserka sveta Jelena Dokić godinu dana posle objavljivanja knjige "Nesalomiva", priznala je da ima velike borbe sa prekomernom težinom.

Majk Džejms se malo "družio" sa policijom na ulicama Milana

Dokićeva, koja je 1999. godine napravila senzaciju u prvom kolu Vimbldona pobedom nad Martinom Hingis od 6:2, 6:0, biće u ulozi TV komentatora u Melburnu.

Zvanično, karijeru je okončala 2014. godine iako je rezultatski to bilo mnogo ranije. Završetak karijere joj je doneo probleme. Priznala je da je izgubila kontrolu nad kilogramima i da je u jednom momentu imala čak 120 kilograma! 

Jelena je uzela jugoslovensko državljanstvo 2001. godine, da bi godinu dana kasnije stigla do četvrtog mesta na svetskoj listi. U Australiju se vratila 2005. posle problema koje je imala sa ocem Damirom. 

"Povukla sam se iz tenisa a da nisam ustvari znala u kom smeru želim dalje da idem. Nisam bila spremna za to, tad su počeli i problemi sa kilogramima. Kada ste profesionalni sportista, vi ste u nekoj vrsti mehura od sapunice, ali to nije stvarnost. Sve vam se servira, trening, hrana, putovanja, tako da je vratiti se u normalan život jako teško", priznala je Dokićeva u intervju za nedeljni "Herald San". 

Ona je dodala da je objavljivanje knjige bilo prekretnica za nju i da joj je dozvolilo da se oslobodi mnogih stvari koje su je sprečavale da krene unapred. Imala je problema sa ocem, depresijom, zdravljem u celini, posebno sa štitnom žlezdomi sve je to doprinelo da počne da se goji. Ipak, prošla je kroz sve i postala je aktivista u borbi za gubitak kilograma. 

"Knjiga je oslobodila mnoge emocije koje sam držala u sebu dugo vremena. Srećna sam sada, ali težina mi i dalje pravi problem, to je taj deo slagalice koji mi nedostaje da sve bude savršeno", kaže Jelena. 

Ona je sebi postavila cilj, da sa 99 kilograma, koliko je imala kada se merila prvog dana decembra 2018. za šest meseci smrša na 66 kilograma. Uz to, na predstojećem Australijan Openu će se baviti komentatorskim poslom za Kanal 9, tako da kaže da je sada sve dobro za nju. 

Sredila se i na privatnom planu. I dalje je u vezi sa Tinom Bikićem i to već 15 godina, ali već dve godine žive zajedno u Melburnu. Jelena kaže da joj je on bio velika podrška tokom svih tih teških godina. 

"Prošli smo zajedno kroz dobro, loše i užasno. On je bio ključ u mom povratku u život sa tačke kada sam pomišljala čak i da se ubijem. Imamo nekoliko ciljeva u narednih nekoliko godina. Brak je prvi i definitivno želimo da postanemo roditelji pre ili kasnije. Podizanje dece i davanje podrške njima da uspeju u životu, veoma je važna stvar za mene, jer će to biti sasvim drugačije od onog što je bilo u mojoj porodici", zaključila je Dokićeva.

JOŠ SPORTA:

Milutinov MVP kola!

Prijović leti za Saudijsku Arabiju!

Ranijeri dovodi Mitroviću podršku

Veliko srce "srpskog" Sakramenta!