Šifrin ponovo najbolja u Svetskom kupu, Paris ispred Fojca!

> 17:34

Američka skijašica Mikaela Širfin osvojila je treći put zaredom titulu šampiona u Svetskom kupu, pošto trka superveleslaloma u Sočiju nije održana zbog mećave.

Haskić tri puta u mrežu!

Međunarodna skijaška federacija saopštila je da trka neće biti pomerena, posle čega je Šifrin osvojila treći uzastopni veliki kristalni globus. U ukupnom plasmanu Šifrin ima 719 bodova, a do kraja sezone ostalo je još sedam trka, odnosno 700 bodova, pa Slovakinja Petra Vlhova ne može da je stigne. 

Italijanski skijaš Dominik Paris pobedio je u spustu, trci Svetskog kupa održanoj u norveškom Kvitfjelu i ostao u igri za titulu u toj disciplini. 

Paris je pobedio rezultatom 1:45,74 minuta i bio je za 0,25 sekundi brži od Švajcarca Beata Fojca, sa kojim se bori za mali kristalni globus u spustu. Treće mesto zauzeo je Austrijanac Matijas Majer sa 0,37 sekundi zaostatka. 

Paris je ostvario treću pobedu u spustu, a 11. ukupno. Poslednja ovosezonska trka Svetskog kupa u spustu na programu je 13. marta u Soldeu, u Andori. U plasmanu spusta Fojc ima 80 bodova više od Parisa. 

"Tenzija ostaje. Nadao sam se da će danas sve biti rešeno. Ali, srećan sam što imam 80 bodova prednosti. Protiv Dominika vam je potreban svaki bod", rekao je Fojc. 

On je pobedio u jednoj trci ove sezone, u Biver Kriku u novembru, ali je postao prvi skijaš od Austrijanca Štefana Eberhartera 2004. godine, koji je završio na podijumu u šest uzastopnih trka u spustu. 

U poslednjih 12 trka Fojc je 11 puta bio medju prva tri skijaša.

JOŠ SPORTA:

Agasi opet o Novaku: "Kada je Novak na svom vrhuncu on može da postigne apsolutno sve!"

Obamejang promašio pobedu!

Krstajić se ne pomera sa mesta predsednika!

NAJAVE SE OBISTINILE! SASTAVI ZA 159. VEČITI DERBI