Peruničić pravi izmene pred Švajcarce

> 16:30

Orlovi traže bolji rezultat. 

Došlo i to vreme - Posle 11 godina bez dve "ikone" u El Klasiku

Rukomentna reprezetnacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, utakmica se igra u nedelju od 13.45, a svoja očekivanja izneo je selektor Nenad Peruničić koji se prvo osvrnuo na prethodni meč sa Belgijom koji su "Orlovi" odigrali nerešeno. 

Filip Marjanović neće moći da pomogne saigračima, ali su zato tu Miloš Milić i Vukašin Vorkapić. 

"Ne bih ništa promenio u pripremi meča sa Belgijancima. Utakmica je pripremljena kako treba i o svakom detalju se vodilo računa. Video se motiv i želja momaka. Sam podatak da smo napravili duplo više faulova od Belgijanaca o tome najbolje govori. U toj želji pravili smo greške. Svestan sam da u kratkom roku ne možemo promeniti puno stvari, ali sastav igrača, energija i njihovo davanje je bilo ispravno. Hteli smo prebrzo da završimo utskmicu. Možda je prelomni trenutak bio zicer za plus četiri, možda nepostojeći koraci Kukića. To su sitni detalji, koji mogu da poremete mladu ekipu. Problem je bio u nekim situacijama da nismo mogli da menjamo dva igrača, jer je nezgodno kada dva beka ne igraju odbranu. Momci su pokazali karakter i kod minus dva vratili utakmicu u egal, a znate da mlade ekipe to može da odvede na minus pet."

Istakao je selektor Srbije vrline Švajcaraca. 

"Kompletna ekipa raznovrsnih bekova, krila, golmana. Srednji bek Andi Šmid jeste dominantna figura, ali su opasni na svakoj poziciji. Imaju dva sjajna pivotmena, pogotovo Alen Milošević koji igra za Lajpcig. Jako dobro se poznaju u tom pasu, forsiraju igru sa sedam igrača. Tih sedam igrača je još više ubilo lepotu rukometa, sve je nekako zgusnuto. Verovatno bi to i mi radili da imamo Vejina i Vujića u ekipi, jer je to jako opasno sa tri visoka beka u ekipi."

Hrvatska je teškom mukom porazila narednog protivnika "Orlova".

"I Hrvati su skoro pravili smenu generacija, tu je Duvnjak koji ih drži, jer je i dalje veliki igrač. Videli ste kako su Farska ostrva uzela bod u Crnoj Gori koja ima talentovanu generaciju. Bosanci su pobedili Beloruse u Minsku, ne znam šta da kažem, a da se to ne protumači drugačije. Danas svi igraju rukomet, svi su dobri. Znamo s kim igramo, gledamo nas. To mi je najbitnije, da se surovo držimo stvari koje radimo kroz treninge."

Problemi su tu, ali nema alibija. 

"Da nam od tri srednja beka ostane jedan, da od pet desnih bekova završimo sa jednim, to niko nije očekivao. Sa nama neće biti ni iskusnog golmana kakav je Svetislav Verkić, zbog problema sa glavom. Momci nemaju šta da izgube, ni u ovoj, ni u narednoj utakmici. Odgovornost je moja. Svestan sam svega i ne kajem se ni jednog trenutka", zaključio je Peruničić. 

JOŠ SPORTA:

Teo se vratio!

Počinje Svetski kup, Nevena uživo iz Zeldena (VIDEO)

Samo se čekala druga strana, Krstajić odgovorio Luki

Nemanja među najboljima u Premijer ligaškoj istoriji!