Imamo novog selektora rukometaša

> 19:31

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je danas odluku koja je bila očekivana.

Anćeloti: Dobro pamtim 1988.

Proslavljeni reprezentativac i trener Crvene zvezde Nenad Peruničić imenovan je za novog selektora muške rukometne reprezentacije Srbije!

"Ima puno razloga za postavljenje Peruničića. On je bio član generacije koja je osvojila tri medalje na velikim takmičenjima. Više njih iz te generacije je dobilo šansu i sada je prilika da je dobije i Nenad. Dugo godina je u Srbiji, radi sedam godina u Crvenoj zvezdi, ali i uz probleme kluba koji su nam svima poznati. Kao trener se isklesao i očeličio", rekao je predsednik UO RSS, Božidar Đurković i dodao:

"Na novom smo početku. Ekipa koja je igrala baraž sa Portugalcima, uz popunu, kadete i juniore koji dolaze, ima perspektivu u naredne četiri godine. Nenad je kompetentan, verujem u njega. Ima volju i želju da se dokaže. Uz pomoć i podršku Ljubomira Obradovića, savetodavnu i koordinatorsku, možemo dobiti jednog dobrog trenera", zaključio je Đurković.

Pored odluke o imenovanju Nenada Peruničića za selektora "Orlova", UO RSS postavio je selektora ženske reprezentacije Ljubomira Obradovića za koordinatora svih muških selekcija.

Upravni odbor je doneo odluku da novčano nagradi Obradovića za plasman muške reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj.

Ljubomir Obradović je prihvatio da vodi i mušku selekciju u junskoj akciji koja je rezultirala plasmanom na SP posle šest godina.

Takođe, nagrađeni su i stručni štabovi kadetske i juniorske reprezentacije za plasmane na Svetska prvenstva osvajanjem osmih mesta na Evropskim prvenstvima u Hrvatskoj i Sloveniji, kao i analitičar nacionalnih selekcija.

Sportske.net

JOŠ SPORTA:

Mundobasket bez jednog od najboljih igrača današnjice?

Klop podržao Nejmara

Toti: Borili bismo se i protiv Marsovaca, a ne Reala

Došao je pre 18 godina - ostalo je istorija