NIKOLA ZEČEVIĆ, NOVI BISER SRPSKOG RUKOMETA

> 15:29

Mladi Nikola Zečević, rođeni varošanin, igrač Sc Voždovca spada u jedne od najtalentovanijih mladih igrača u zemlji.

Mi smo Srbi i verujemo u čuda!

Na skoro održanom Trofeju Karpata, koji se igrao za pionirske reprezentacije(momke rođene 2002 godine), dobio je poverenje selektora , mesto u prvoj postavi, što je ovaj momak više nego dobro iskoristio. U tri meča postigao je 16 golova, a svojim zalaganjem i borbenošću izborio se za nagradu najboljeg odbrambenog igrača turnira.

Malo je igrača u ovom uzrastu koji podjednako dobro igraju i odbranu i napad, što ovog momka čini jednim od najvećih talenata srpskog rukometa.

Imali smo par pitanja za talentovanog Nikolu Zečevića, evo šta je on rekao: 

Kakav je osećaj igrati za svoju zemlju?

"Nema lepšeg osećaja od dresa reprezentacije.Veoma sam ponosan što predstavljam Srbiju, ovakvi turniri me motivišu, i teraju da treniram jače iz dana u dan."

Kakvi su ti planovi u narednih godinu dana?

"Planiram da uđem sa Voždovcem u Super Ligu, kao i da u mlađim kategorijama osvojim sve što se može osvojiti. Želim da napredujem, da treniram, kako bi u godinama koje dolaze, u dogovoru sa roditeljima i trenerima nastavio karijeru u inostranstvu.Želim da potpišem profesionalni ugovor, kao i da predstavljam svoju zemlju i branim boje Srbije."

Rukometni san?

"San mi je naravno da budem profesionalni rukometaš.Želim olimpijsko zlato sa mojom Srbijom, kao i da osvojim Ligu Šampiona. Voleo bi da živim od rukometa i za rukomet.Samo želim da igram, da budem sa svojom porodicom i svojim prijateljima. To me ispunjava.Poslednju sezonu u karijeri voleo bi da odigram u Voždovcu.Da nekoj novoj deci pružim ono, što meni danas stariji saigrači pružaju."

Bojan Ćirić, trener druge ekipe je imao par reči o talentovanom igraču: 

"U pitanju je jedan od najtalentovanijih momaka u Srbiji. Disciplinovan, borben, hrabar , vredan. On je prototip dobrog čoveka i dobrog sportiste. To su momci koji se rađaju jednom u 10, 20 godina i pravo je zadovoljstvo raditi sa takvim igračem.Jednostavno, neko se rodio da bude doktor, neko advokat, neko glumac a Zeka se rodio da igra rukomet."
Saša Kandić, trener prve ekpe je takođe imao nešto da kaže: 
"Zeka je momak neverovatnih fizičkih sposobnosti.U pitanju je strašan dečko, častan i iskren,pre svega lepo vaspitan, što je jedan od preduslova da 
bude vrhunski igrač.On je jedan od najmlađih igrača koji su ikada zaigrali za prvi tim, i drugi je najmlađi strelac u istoriji kluba.
U narednoj sezoni planiram da mu dam ozbiljnu šansu, koju on svojim radom i talentom zaslužuje. Zadovoljstvo je raditi sa njim. Retko dajem prognoze, ali smatram da če Nikola biti igrač koji će dominirati evropskim i svetskim terenima."