Srpski rukomet ima budućnost

> 12:21

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović, koja se plasirala na Svetsko prvenstvo nakon šest godina pauze, rekao je da svako miora da veruje u uspeh nacionalnog tima.

Vreme je da postignem gol protiv Kostarike

"Bio bih optimista i da je protiv nas bila koja druga ekipa. Moramo da verujemo u ovaj sastav, imamo budućnost... Imali smo početničke greške, verovatno zbog važnosti meča, ali smo uspešno završili posao", rekao je Obradović u video izjavi za sajt Rukometnog saveza. 

Obradović, selektor i ženske selekcije, u teškom trenutku je došao na klupu reprezentacije posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. 

"Svakome od nas je dužnost da pomogne državi u datom trenutku. Nijednog trenutka nisam razmišljao da li ću ili neću, to mi je obaveza", poručio je on. 

Strelac šest golova u Varzimu, Bogdan Radivojević, smatra da "orlovi" dugo nisu odigrali tako dobro kao u dvomeču sa Portugalcima. 

"Odigrali smo dve vrhunske utakmice, kakve davno reprezentacija nije odigrala. Prezadovoljni smo sa selektorom, nikad bolje nije bilo... Sve je na visokom nuvou i zasluženo idemo na SP", kaže krilni rukometaš, uz napomenu da nije bilo panika ni kada je Portugalija imala četiri gola prednosti. 

Novi kapiten Nemanja Ilić dodao je da je ponosan na ekipu i stručni štab. 

"Voleo bih da stalno bude na ovom nivou, onda možemo svakog da pobedimo. Presrećan sam što sam kapiten takvim momcima", zaključio je Ilić. 

Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj igra se od 9. do 27. januara sledeće godine.

JOŠ SPORTA:

Grizman ne ide nikuda!

Olimpijakos izborio majstoricu!

Nova pobeda odbojkašica za lakše protivnike na F6

Žalgiris lagano do 2:1 u seriji