Želimo da napravimo kult reprezentacije

> 19:20

Rukometni trener Ljubomir Obradović kaže da je prihvatio da vodi muški tim Srbije iz osećaja dužnost i obaveze, što mnogi igrači nisu uradili.

Saša Obradović u San Antonio Sparsima

On je istakao da će njegova ekipa ići na dve pobede u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo u rukometu.

"Čekaju nas dve zahtevne i nezgodne utakmice. Bitna je svaka odbrana, svaka lopta, svaki gol. Ovo nije meč samo na pobedu, već i na broj golova. Momci su željni, orni i sposobni da prodju baraž i izbore plasman na Svetsko prvenstvo. Idemo da pobedimo i u Nišu i u gostima. Želimo da napravimo kult reprezentacije, da se vidi da ovi momci što ne žele da se odazovu, da to ne predstavlja ništa za srpski rukomet, da dolaze novi igrači", rekao je Obradović, preneo je sajt Saveza. 

Rukometaši Srbije igraju u nedelju od 18 časova u Nišu protiv Portugala, prvu utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Nemačkoj i Danskoj. 

Selektor je rekao da mali problem predstavlja to što je ekipa tek u sredu bila kompletna, ali da to pokušava da nadoknadi.

"Moramo da pazimo i na svežinu, koju je potrebno imati u nedelju. Imamo maksimalan respekt, ne potcenjujemo, niti precenjujemo rivala. Pozvao bih sve navijače iz Niša i cele Srbije da bodre našu selekciju da prodjemo na Svetsko prvenstvo. Navijači znaju kako se to radi, neka se ujedine iz svih klubova", dodao je Obradović.

JOŠ SPORTA:

Partizan izbacio Espanjol, sa Sarajlijama za trofej

Neverovatan preokret Simone Halep za titiulu u Francuskoj!

Dončić kod Tea i Bobija - velika želja Klipersa i matematički izvodljiva opcija

Uvedena pauza u Premijer ligi