Ovo se nikada do sada nije desilo

LUDNICA NA TUR DE FRANSU: Frum u žutoj majici trčeći završio trku! (VIDEO)

> 19:21

Biciklista tima Skaj Kris Frum zadržao je žutu majicu, uprkos bizarnom incidentu i njegovom trčanju na legendarnom usponu Mon Ventu tokom 12. etape trke Tur d’Frans.

Frum i Riči Port iz tima BMC su udarili u televizijski motocikl, koji je usporio zbog najezde navijača na put kojim se vozila etapa unutar poslednja tri kilometra. Britancu je u tom udesu uništen bicikl i on je počeo da trči dalje, dok ga automobil njegovog tima nije sustigao i dao mu rezervni.

Branilac titule na Turu izgubio je mnogo vremena, a činilo se tako i žutu majicu, ali su organizatori odlučili da neutrališu etapu na kojoj je trijumfovao Tomas de Gent iz Loto-Sudala.

Kod incidenata koji se dese unutar tri kilometra do cilja, etapa se neutrališe, međutim, to pravilo ne važi kod planinskih etapa. Ipak, pošto do udesa nije došlo zbog greške biciklista, već propusta organizatora, etapa je neutralisana.

Takva odluka omogućila je Frumu da ostane u žutom, ali i poveća svoju prednost u odnosu na Adama Jejtsa iz Orike i ona sada iznosi 47 sekundi.

Na 12. etapi, voženoj od Monpeljea do Mon Ventua u dužini od 178 kilometara, trijumfovao je De Gent, posle maestralne vožnje na samom usponu. Biciklista tima Dimenžn data Serž Pauvels je bio drugi, ispred Danija Navara iz Kofidisa.

 

Još sporta:

PROŠIRENA ABA LIGA: Ovi timovi će predstavljati Srbiju u regionalnom takmičenju!

KO TU KOGA KOPIRA?! Posle Reala, i Barsa predstavila nove dresove! (FOTO)

SVE JE GOTOVO: Neven Subotić od naredne sezone u Premijer ligi!

ŠOKANTAN PORAZ OD ŠESNAESTOGODIŠNJAKINJE: Srpska teniserka poražena od 797. na svetu!