Biciklista tima Skaj Kris Frum obezbedio je drugu titulu na trci Tur d’Frans, dok je Tibo Pino iz Fransez de Žua trijumfovao na pretposlednjoj etapi.

TUR DE FRANS: Pobednik "Tura" je Kris Frum!

> 17:37

Frum, koji je slavio na Turu i pre dve godine, pred poslednju, ceremonijalnu etapu do Jelisejskih polja u Parizu ima minut i 12 sekundi prednosti u odnosu na najbližeg rivala – Naira Kintanu, vozača Movistara.

Kolumbijac je tokom 110,5 kilometara duge etape od Modana do legendarnog Alp d’Ieza uspeo da smanji zaostatak u odnosu na nosioca žute majice, ali nedovoljno da bi ga ugrozio.

Na etapi koja se završila na legendarnom planinskom vrhu, posle niza od 21 serpentine, trijumfovao je Pino, u vremenu od 3:17.21 sata, sa 18 sekundi prednosti u odnosu na Kintanu. Njih dvojicu je sledio Rajder Hesjedal iz Kanondeljk-Garmina, sa 41 sekundom zaostatka.

Frum je kroz cilj prošao sa jednim minutom i 38 sekundi lošijim vremenom od Pinoovog, pa je Kintana uspeo da nadoknadi jedan minut i 20 sekundi u odnosu na njega.

Pino je postao treći Francuz zaredom koji je trijumfovao na legendarnom usponu, pošto je pobegao rivalima. Kintana se odvojio od pelotona pred sam Alp d’Iez, uspeo je da pretekne Hesjedala koji je pratio Pinoa, ali na kraju nije imao vremena da se bori za pobedu.

Ovogodišnje izdanje Tura završava se u nedelju etapom od Sevrea do Pariza u dužini od 109,5 kilometara.