Nosilac žute majice na trci Tur d’Frans Kris Frum izjavio je da ga je neko gađao urinom tokom subotnje, 14. etape, posle optužbi da se dopinguje.

MORBIDNO: Biciklistu na Tur d’Frans-u gađali urinom!

> 13:36

Frum je u subotu povećao svoju prednost u generalnom plasmanu na tri minuta i deset sekundi, a za napad je rekao da se desio u ranoj fazi etape.

“Nažalost, neko mi je bacio kesu urina u lice, što su pratili povici da se dopingujem, a to je ekstremno pogrešno na toliko različitih nivoa”, rekao je Frum.

Frumove tvrdnje dolaze samo nekoliko dana pošto je njegov timski kolega iz Skaja Riči Porte rekao da ga je neko udario pesnicom tokom desete etape.

Prethodnih dana Frum se branio od optužbi za doping, a u ponedeljak su čak hakovani kompjuteri njegovog tima u pokušaju da se dokaže da koristi nedozvoljena sredstva.

Britanski biciklista nije nikada tokom karijere pao na doping testu i poručio je da će se posle Tura podvrgnuti nezavisnim testovima da bi dokazao da se ne dopinguje.

Optužbe za doping su usledile posle sjajnog izdanja Fruma i njegovog tima u Pirinejima, gde je osvajač Tura iz 2013. godine uspeo da se odvoji od glavnih rivala u borbi za žutu majicu.