Sastavni de fudbalske igre su navijači, ali gde su oni na stadionima?

CRNE STATISTIKE: Srpski i crnogorski fudbal skoro niko ne gleda

> 15:47

Fudbal u regionu je u velikom problemu što se tiče gledanosti, misaona imenica za većinu klubova na balkanu je da imaju posetu veću od 10 000 posetilaca.

U Crnoj Gori mnogo dramatičnije, jer je proteglog vikenda na šest prvenstvenih mečeva zabeležena ukupna poseta od samo dve i po hiljade gledalaca.

Najviše ljudi, njih oko 600, gledalo je derbi devetog kola, utakmicu Budućnost Rudar, a najmanje gledalaca bilo je na utakmici Petrovac - Zeta, samo dve stotine.

U Srbiji, kao i do sada, prosek vade mečevi Partizana i Crvene zvezde, mada u ovom kolu to nije bilo previše izraženo. Aktuelni šampion je ovog vikenda gostovao u Ivanjici, gde se okupilo dve hiljade ljudi, dok je u Humskoj, u utakmici između Partizana i lučanske Mladosti prisustovalo 3.000 gledalaca.

U Surdulici, Bačkoj Palanci, Subotici je bilo po hiljadu ljudi, u Novom Sadu i Novom Pazaru po dve, a najmanje interesovanje publike izazvao je ''derbi začelja'', duel Čukaričkog i Borca na Banovom brdu, kojem je prema podacima sa zvaničnog sajta Superlige prisustvovalo 600 ljudi.

Još sporta:

NIKOLA JANKOVIĆ ZA SUPERSPORT365: Mnogo emotivno igrati protiv Mege, promašio sam svlačionicu u hali 

"ORLOVI" SPREMNI ZA MOLDAVIJU: Idemo na svih šest bodova 

KAD JE GLADAN NIJE SAV SVOJ: MMA borac prebio verenicu zbog pogrešne hrane

DELIJE PONOVO POKAZALE HUMANOST: Poziv za pomoć Mariju Jurešiću!