Obrenovačkom srpskoligašu nikako da krene, već mesec dana nisu osetili slast pobede, a poslednji trijumf zabeležili su na "vašarištu" još u 18. kolu protiv IMT. Ubedljiv poraz od zeleno-belih u Makiškoj šumi je dodatno pogoršao situaciju kad je u pitanju borba za opstanak.

RADNIČKI OBRENOVAC: Samo povrede brinu, optimisti smo!

> 13:03

Sigurno da je najteže novom-starom treneru Dejanu Đuričiću, koji je preuzeo ekipu pre tri kola.

"Iz utakmice u utakmicu nam se ponavlja da stvaramo šanse, ne koristimo ih, a na drugoj strani primamo lake golove. Nalazimo se u vrlo nezahvalnoj situaciji. Dobro se međusobno poznajemo i igrači brzo shvataju moje zamisli, vidi se da ima pomaka, ali je u ovom trenutku nedovoljno da počnemo da osvajamo bodove."

Perspektivni stručnjak smatra da mladoj ekipi nedostaje samopouzdanje, odnosno jedna pobeda koja bi ih izdigla i vratila u željeni ritam.

"Svakako da bi nam mnogo značio jedan uspeh. Verujemo da će da usledi vrlo brzo. Optimista sam."

Teška povreda golmana Miloša Dikića, možda najboljeg pojedinca ovog proleća u bledom izdanju crvenih, ostavila je mučan utisak na ostale igrače, ali to ne može da bude opravdanje za još jedno bledo izdanje.

"Na kraju se sve dobro završilo, ali taj trenutak je i te kako negativno delovao na ekipu."

Samo što je počela utakmica, prilikom intervencije Dikića došlo je do strahovitog udarca u stativu. Prisutni su pomislili na najgore, neki su okrenuli glavu da ne gledaju mučan prizor.

"U težnji da izbacim loptu iz gola, na trenutak sam izgubio orjentaciju i stativa se u trenu stvorila ispred moga lica tako da nisam uspeo da se instiktivno zaštitim. Pukao mi je nos i imam veliki otok tako da lekari nisu mogli da vide razmere povrede i tek ću danas imati pouzdanu informaciju", priča golman Obrenovčana Miloš Dikić.

"Bilo je povreda, tako da sam jedno vreme pauzirao, ali sve je to rizik sa kojim se suočava svaki čuvar mreže. Potrebno je ponekad imati dozu lude hrabrosti, pravilno rasuđivati i procenjivati situaciju u šesnaestercu da bi bio uspešan. Mesto između stativa je dosta stresno i nemaš pravo na grešku kao drugi igrači", kaže mladi golman, koji je ponikao u mlađim kategorijama Crvene Zvezde, nosio dres Rada i igrao na pozajmici u srpskoligašu sa Careve ćuprije.

Izvor: Sport