U PRESS CENTRU FSB održana je tradicionalna Konferencija za medije povodom predstojećeg, trinaestog po redu „Trofeja Beograda 2015“. O turniru koji će se održati narednog vikenda (9. i 10. maja 2015. godine) je govorio generalni sekretar FS Beograda Jovan Šurbatović koji je iskoristio priliku da na tribinu stadiona u SC „Ada Ciganlija“ gde će se takmičenje održati pozove sve ljubitelje fudbala, a pre svega fudbalere mlađih kategorija i njihove trenere i roditelje.

TROFEJ BEOGRADA 2015: Održana tradicionalna Konferencija za medije

> 11:36

Šurbatović je, između ostalog, rekao da je ovo turnir koji okuplja kvalitetne fudbalske škole iz našeg okruženja i da na njemu ima šta da se vidi. Organizaciono je sve spremno za početak, a najinteresantnije utakmice biće direktno prenošene na sajtu FSB posredstvom web prenosa.

O tehničkim detaljima takmičenja predstavnicima medija govorio je direktor tunira Srđan Milosavljević koji je napomenuo da je svečano otvaranje u subotu 9. maja 2015. godine u 10:00 sati, a da će se finalna utakmica igrati u nedelju 10. maja 2015. godine sa početkom u 12:00 sati posle čega će se održati dodela pehara, medalja i priznanja i zatvaranje „Trofeja Beograda 2015“.

Konferenciji za medije prisustvovao je i Aleksandar Kuzmanović iz Asocijacije „Igraj fer plej i van terena“. On je, govoreći o misiji edukacije mladih za sportsko navijanje, napomenuo da će se deca koja su nedavno učestvovala u uspešno sprovedenoj akciji među beogradskim osnovcima pojaviti i na tribini stadiona u SC „Ada Ciganlija“ gde će promovisati sportsko navijanje.

Na kraju je rečeno da je u prethodnih dvanaest „Trofeja Beograda“ selekcija FS Beograda devet puta bila pobednik, a po jednom su pobednički pehar osvojile selekcija Republike Srpske, MNZ Ljubljane i Gdanjska (Poljska).

I ovom prilikom Fudbalski savez Beograda poziva sve ljubitelje fudbala, fudbalere, trenere, sudije, sportske radnike, roditelje da dođu narednog vikenda na Adu Ciganliju i prate „Trofej Beograda 2015“, a posebno da bodre selekciju FS Beograda koja će pod vođstvom selektora FSB za mlađe kategorije Velibora Đurića pokušati da deseti put osvoji pobednički pehar.