Ferstapen: Obojica znamo da, ono što se dogodilo, nije dobro za ekipu

> 01:04

Tokom trke F1 u Bakuu, u nedelju, Rikardo je pokušavajući da ga obidje, otpozadi udario u zadnji deo Verstapenovog bolida i obojica su završili trku.

Od Ubera do prvog pika na draftu!

Vozači Red Bula su u tom trenutku držali četvrto i peto mesto i imali su velike šanse za visok plasman.

Čelnici ekipe naveli su da su Rikardo i Verstapen podjednako krivi i da će se obojica izviniti zaposlenima u fabrici u Milton Kinsu pre naredne trke u Španiji. 

"Razgovarali smo. Danijel i ja smo skroz u redu. Obojica znamo da, ono što se dogodilo, nije dobro za ekipu. Već smo imali žestoke bitke i sve je bilo u redu. Ovo je bilo žestoko, ali pošteno. Izvinićemo se ljudima u fabrici", rekao je Ferstapen. 

Holandski vozač rekao je da ekipa mora da ostane pozitivna, pošto ima dobre šanse u narednoj trci u šampionatu, 13. maja u Barseloni. 

"Mnogo toga smo nadogradili na bolidu, sve izgleda zaista dobro", dodao je Verstapen. 

Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton se svojevremeno nije dobro slagao sa klupskim kolegom Nikom Rozbergom, a upitan da povuče paralele izmedju te situacije sa situacijom u Red Bulu, Verstapen je odgovorio: "Ne, ne".

"Dugo smo razgovarali posle sudara. Obojica smo razočarani. Mislim da to (sudar) neće promeniti naš odnos", naveo je Holanđanin. 

Ferstapen je dodao da obojica shvataju da je neprihvatljivo ono što se dogodilo u Arerbejdžanu. 

"Za ekipu je loše što smo izgubili bodove. U timu nema mesta za sudar sa klupskim kolegom i tako nešto ne bi trebalo da nam se dogadja. Sudari se dogadjaju, ali ne sa klupskim kolegom", rekao je vozač Red Bula. 

Čelnici Red Bula saopštili su da ne žele da uvedu timske naredbe, a Ferstapen je rekao da je strahovao od mogućeg postupka ekipe.

U prilogu možete videti šta se dogodilo.

JOŠ SPORTA:

Embid: Ovo definitivno nismo mi

Radonjić nastavlja - 7/7

Istanbul: Viktor i Duci u četvrtfinalu

Gruzijac pod zastavom Srbije će se sutra boriti za zlato!