Hamilton srećom do pobede, Maks ponovo u centru pažnje

> 16:32

Luis Hamliton je do pobede došao najmanje zahvaljujući svojoj dobroj vožnji, a mnogo više pehovima i greškama svih ostalih vozača.

GOTOVO JE - Andrija Pavlović za 1.300.000 evra!

Hamiltonu je ovo prvi trijumf ove sezone, a 63. u karijeri.

Drugo mesto pripalo je Kimiju Raikonenu u Ferariju, dok se na trećem mestu na podijumu našao vozač Fors Indije Serhio Perez.

Trku nisu završili vozači Red Bula, ali ni Valteri Botas koji je bio nadomak pobede. 

Već u prvom krugu bezbednosno vozilo je bilo na stazi nakon sudara. Okon i Sirotkin već su tada završili trku, Raikonen je nastavio da vozi sa oštećenjem na bolidu, a nije dobro prošao ni Alonso, ali je nastavio da vozi.

Na četvrtom mestu trku je završio Sebastijan Fetel, peti je bio Karlos Sainc u Renou, a sjajan je bio Čarls Lekler u Zauber Ferariju. Prvih deset kompletirali su Fernando Alonso, Lens Strol, Stofel Vandorne i Brendon Hartli.

Ferstapen i Rikardo imali su svoje sitne čarke sve vreme trke, a sve je eskaliralo deset krugova pre kraja. Ferstapen je ponovo bio ispred klupskog kolege, zatvarao je sve prilaze i na kraju se Rikardo zakucao u njega nakon čega je trka za oba vozača bila završena.

Bezbednosno vozilo je ponovo izašlo na stazu, a tome se najviše radovao Valteri Botas koji je bio na prvom mestu u tom trenutku.

Osam krugova pre kraja, trka je završena za Romana Grožana koji je ničim izazvan slupao bolid u stazi za zagrevanje.

Kada je konačno trka nastavljena nepuna četiri kruga do kraja, Fetel je pokušao da pretekne Botasa, uspeo je u tome ali je napravio veliku grešku, loše ušao u krivinu i dozvolio Hamiltonu i Raikonenu da se nađu ispred njega.

Valteri Botas je imao veliki peh dva kruga pre kraja kada mu se probušila guma i morao je da se povuče. U tom trenutku na prvom mestu se našao Hamilton, a sledili su ga Raikonen, Serhio Perez i Fetel.

Hamilton je nakon ove pobede preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 70 bodova, četiri više od Fetela. Treći je Raikonen sa 48, a Botas na četvrtom mestu ima 40.

JOŠ SPORTA: 

Evo i dokaza - Sudija Orsato navija za Juventus!? 

Runi odlazi iz Evertona!? 

Golden Stejt deklasirao "Pelikanse" u prvom meču polufinala Zapada 

Bokan ponovo o Zvezdi - Prvi čovek Budućnosti propisno "nagazio" crveno-bele!