Povratak Roberta Kubice u Formulu 1

Vilijams imenovao Poljaka za rezervnog vozača

> 17:27

Poljski vozač Robert Kubica imenovan je danas za rezervnog vozača Vilijamsa u predstojećoj sezoni Formule 1. Ovaj 33-godišnji Poljak se nije takmičio u Formuli 1 još od 2011. godine, kada je zadobio teške povrede desne ruke u nesreći na reliju, usled čega ima ograničene pokrete desne ruke. Vilijams je tako Kubici pružio priliku da u narednoj sezoni učestvuje u razvoju bolida i pojedinim testiranjima i doveo ga u situaciju da se eventualno vrati u šampionat Formule 1.

- Osećam da sam u najboljoj fizičkoj nego ikada pre. Učinjeno je mnogo posla da bih došao do ove situacije. Želim da se zahvalim Vilijamsu na šansi koju su mi ukazali i što su mojim imenovanjem u ekipu pokazali da imaju veru u mene. Uživao sam u poslednjih nekoliko meseci u Formul 1 i radujem se predstojećem radu, kako u fabrici, tako i na stazi. Moj krajnji cilj je da se ponovo takmičim u F1 i ovo je samo jedan važan korak u tom pravcu - rekao je Kubica.

Za Vilijams će u predstojećoj sezoni Formule 1 voziti Kanađanin Lens Strol i Rus Sergej Sirotkin. Nova sezone šampionata Formule 1 počeće 25. marta na stazi Albert Park za Veliku nagradu Australije.