Britanac pričao o budućnosti najbržeg cirkusa

Hamilton nezadovoljan bolidima i neatraktivnošću Formule 1

> 13:51

Šampion Formule 1 Luis Hamilton nije zadovoljan bolidima u Formuli 1 i njenom (ne)atraktivnošću. Vozač Mercedesa je istakao da F1 ne sme da ima izgovor za lošiji zvuk motora i manje spektakularne trke u odnosu na svoju nižu kategoriju F2. Britanac je od novih vlasnika F1 zazražio da sport učine „sirovijim“.

- Sa vozačke tačke gledišta, želiš da se trkaš blisko kao u kartingu. To je i dalje najbolji način trkanja, jer vozači blisko prate jedan drugog. Bolidi od ove godine su bili bolji nego ikad. Verujem da timovi, Ros Bron i Čejs Keri (direktor F1) rade naporno da sledeća generacija od 2021. bude još sirovija. Nadam se da će napraviti glasnije bolide, da ćemo imati veće gume. Zašto je Džeki Stjuart imao veće gume u to vreme, a mi manje? Možda će biti manja sila prijanjanja, možda možemo imati blisku trku - rekao je Hamilton i dodao. - Nema razloga da bolidi GP2 ili F2 ili kako god želite da iz zovete budu glasniji i bolje zvuče i imaju bolje trke, budu blizu. To nekako moramo napraviti i u F1, dok je još uvek brža od ostalih klasa.

Četvorostruki šampion F1 je podsetio da je F1 iza brojnih sportova, poput američkog fudbala, što se tiče popularnosti u svetu.

- Svi imaju mišljenje o tome. Nije u pitanju šta ja želim, ali F1 je iza drugih sportova, a to je poseban sport. Gledate NFL, fudbal, druge sportove koji su globalno popularniji, mislim da F1 mora da dostigne taj obim. Liberti je doneo nove stvari ove godine, dok još uče o sportu i željama navijača - zaključio je Hamilton.

Još sporta:

Zvezda poslala ponudu od 2,5 miliona evra

U prodaji drugi kontigent ulaznica za Mundijal, ovo su uslovi koje morate ispuniti ako želite da bodrite „orlove“

Nema ništa od odlaska, Alžirac u Napoliju do 2022. godine

Jović trener godine, izabrali ga takmičari, sudije i kolege