Predsednik FIA strahuje od odluke italijanske ekipe

Tod: Biće bolno za Ferari ako napusti Formulu 1

> 21:51

Predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Žan Tod rekao je danas da će Ferari sebi naneti štetu ako napusti takmičenje u Formuli 1. Predsednik Ferarija Serđo Markione žalio se na planove čelnika Formule 1 o novim pravilima od 2021. godine, vezano za smanjenje troškova i upotrebu jeftinijeg standardizovanog motora za sve ekipe. Zbog novih pravila zabrinuti su Mercedes i Reno, a Ferari je otišao korak dalje zapretivši da će napustiti Formulu 1, u kojoj se takmiči od osnivanja tog takmičenja, 1950. godine.

- Strahujem od Ferarijevog ili Mercedesovog odlaska. To je njihov izbor. Mi svakako ne želimo da nas neko napusti, a svi znamo da je Ferari brend. To je ekipa koja je deo Formule 1 od osnivanja i ne želimo da ode. Nisam siguran da bi za Ferari bilo dobro da napusti takmičenje, pošto je Ferari jedinstven brend, u kombinaciji sa trkačkim i drumskim vozilima - rekao je Tod, preneo je Autosport.

Ferari i ostale ekpe učesnice su potpisale ugovore sa Formulom 1 do kraja sezone 2020. godine. Tod je bio direktor Ferarija tokom dominacije te ekipe početkom veka.

- Mislim da će biti veoma bolno za Ferari da napusti Formulu 1. Ali, to nije moja odgovornost - dodao je Tod.

Od početka primene Konkordovog sporazuma 1981. godine, Ferari ima pravo da stavi veto na pravila u Formuli 1, a Tod je rekao da će se o tome razgovarati u budućnosti sa čelnicima takmičenja i ostalim ekipama.

Još sporta:

Novak zadržao 12. mesto na ATP listi, ostali srpski teniseri nazadovali!

Muta pred duel sa Albom: "Slava mi je sutra, bilo bi lepo da pobedimo"!

U Laciju ljuti na Krstajića - Kako Kolarov može ranije da se vrati, a Sergej ne može?

Zvezda na zimu dovodi igrača za kojeg je Partizan bio spreman da plati milion evra!