Danica Patrik se odlučila za Dejtonu i Indijanopolis

Amerikanka u suzama saopštila gde će se oprostiti od auto trka

> 23:48

Američka automobilistkinja Danica Patrik objavila je danas da će naredne godine, posle trka u Dejtoni 500 i Indijanapolisu 500 završiti karijeru. Patrik je rekla da joj je nekoliko meseci bilo potrebno da shvati da je njena karijera završena i da je razmišljala gde će voziti poslednju trku.

- Ništa ponuđeno me nije oduševilo, ali sam pre tri nedelje pomislila, zašto da se ne povučem na Indi 500. Do kraja maja ću završiti sa trkama. Planiram da učestvujem na Indiju, a zatim sam završila - navela je 35-godišnja Patrik, koja se rasplakala na konferenciji za medije.

Jedna od najboljih automobilistkinja svih vremena nije želela da kaže za koju ekipu će voziti u poslednje dve trke u karijeri. Ona je 2013. godine postala prva žena koja je osvojila pol poziciju u trci u Dejtoni 500, a najbolji rezultat joj je osmo mesto u toj trci iste godine. U Indiju 500 se takmičila d 2005. do 2011. godine, a najbolji plasman joj je treće mesto 2009. godine, što je najbolji plasman jedne žene u istoriji. Patrik je jedinu pobedu u seriji Indikara ostvarila 2008. godine u Japanu.

Ona je rekla da će se posle poslednje trke u karijeri posvetiti svojim poslovima, pošto ima vinariju u Kaliforniji i svoju liniju sportske odeće. Patrik je trenutno 27. u ukupnom poretku Naskar kupa.

Još sporta:

Dele Ali ovim potezom najavio senzacionalan transfer!

Nevolje u Madridu! Zaratili Ronaldo i Ramos!

Potvrđeno: Levandovski u januaru dobija konkurenciju! (FOTO)

Bura u Barsi: Dvojica prete odlaskom, jednog podržava Mesi!