Robert Kubica na treninzima Vilijamsa

Poljski vozač na dvodnevnim testiranjima, da li se vraća u Formulu 1

> 23:26

Poljski vozač Robert Kubica obaviće ovog meseca dvodnevna testiranja u ekipi Vilijams, kako bi se utvrdilo da li može ponovo da se takmiči u Formuli 1 posle teške povrede ruke. Kubica (32) se nije takmičio u Formuli 1 još od 2011. godine, kada je zadobio teške povrede desne ruke u nesreći na reliju. Poljak ima ograničene pokrete desne ruke. On je ovog leta u tri navrata testirao bolide Renoa, ali francuski tim je posle toga odlučio da završe saradnju.

Ekipa Vilijamsa sada želi da ga proceni i eventualno angažuje kao zamenu za Felipea Masu. Kubica će obaviti testiranja na Silverstonu, posle trke u Japanu u nedelju, a potpunu procenu Vilijams će doneti posle testiranja na Hungaroringu, za koje se očekuje da će biti zatvorena za javnost.

Tokom testiranja Kubice, čelnici ekipe upoređivaće njegove rezultate s rezultatima rezervnog vozača Vilijamsa Pola di Reste. Kubica će voziti jedan dan, a Di Resta drugi dan testiranja.

Takođe i Di Resta ima šansu da potpiše ugovor sa Vilijamsom za sledeću sezonu, ali osim ako se nešto ne promeni, čelnici ekipe će birati između Mase i Kubice.

Još sporta:

Iz Humske stižu prozivke na račun Zvezde: "Kakva je to šizofrenija u komšiluku?!"

Posao godine i to besplatno! Murinjo dovodi svog ljubimca iz Reala!

Crni oblaci nad Milanom: Ruši se kineska kula od karata!

Bivši fudbaler "Građana": "Siti me je previše platio!"