Zovite ih kako hocete, babuske! Ipak ce osvojiti zlato!

> 22:47

Olimpijski sportisti, kako takav zvanični naziv ruskih sportista oholo zvuči, igrači iz ruskog muškog hokejaškog tima određeni su još 25.1.2018., I na njemu su mnoga imena koja će biti poznata ljubiteljima NHL-a. 


Zvezda tima je bivši centar Red Wings Pavel Datsiuk i bivši Thrashers / Devils snajper Ilja Kovalčuk, koji obojica igraju za KHL SKA St. Petersburg. Čitav roster od 25 igrača čine igrači iz tri tima KHL: St. Petersburg (15), CSKA Moskva (8) i Metalurg Magnitogorsk (2). 


Rusija je bila daleko od medalje na poslednje tri Olimpijade, na kojima su učestvovali igrači iz NHL. Posljednji put Rusija je osvojila medalju 2002. godine I za Ruse tanku bronzu. Poslednje zlato je osvojeno u Albervilu 1992. godine, su igrali pod zastavom Ujedinjenog tima nakon pada Sovjetskog Saveza. 


Ova ekipa puna talenta se smatra najuigranijom ekipom na turniru I po kvotama bukmejkera izraziti je favorit sa kvotom od samo 1.05! Biće interesantno da li će stari sovjetski metod starog Tarasova gde su okosnicu tima činili igrači jednog tima I tražila se poetska uigranost (nekada CSKA danas Putinov SKA Petersburg) preuzeti primat u odnosu pojedinačnog kvaliteta ruskih zvezda u NHL videćemo, a ja se iskreno nadam da će uroditi plodom I vratiti najvažnije zlato svetskog hokeja gde mu je mesto, u Rusiju!     

Pratite ove momke #TeamRussia (očekivani sastav ekipe na turniru) 


Golman: Shestyorkin (Sorokin) 
Prva postava: Gavrikov, Voynov, Kovalchuk, Datsyuk, Grigoren
Druga postava: Nesterov, Marchenko, Gusev, Shipachyov, Kaprizov
Treća postava: Tryamkin, Yakovlev, Shirokov, Prokhorkin, Barabanov
Četvrta postava: Zubarev, Telegin, Andronov, Mozyakin – Kalinin 


Ja bih se ovog puta kladio ne samo na rusko hokejaško znanje već I na ruski ponos! Za sve pare!


Piše: Đorđe Stefanović


JOŠ SPORTA:   


ZVEZDA ODLUČILA - Evo gde će igrati Boaće u nastavku sezone 

Siti nastavlja da troši - Stiže Fred za 44.5 miliona! 

Sledeće godine napadaju titulu - Čelzi plaća 119 miliona funti za zvezdu Reala 

Dug Partizana narastao preko 20 miliona evra