Zlatna svadba - Šampioni iz 1968. se ne zaboravljaju!

> 21:45

Vaterpolo reprezentacija, koja je pre 50 godina donela olimpijsko zlato, okupili su u Beogradu kako bi proslavili veliki jubilej.

Tijana Bošković - simbol pobede i uzor nekim novim devojčicama

Srbija ne zaboravlja svoje šampione koji su ispisali istoriju jednog sporta. S'toga, okupili su se "Meksikanci" koji su pre 50 godina obradovali Jugoslovene u sastavu Karlo StipanićĐorđe PerišićDejan DabovićRonald Lopatni i Ozren Bonačić, dok je u poslednjem trenutku od puta zbog bolesti u porodici odustao kapiten reprezentacije Ivo Trumbić.

Takođe, lepom skupu prisustvovali su predstavnici porodica preminulog Zorana JankovićaMirka Sandića i Uroša Marovića. Među živima nisu Miroslav PoljakZdravko Hebel, savezni trener Aleksandar Sajert i njegov pomoćnik Damir Corić.

Velika svečanost je organizovana u Skupštini grada, a iza nje stoji Olimpijski komitet Srbije. Takođe, minutom ćutanja je odata pošta onima koji više nisu sa nama. 

"Velikane je pozdravio predsednik saveza Viktor Jelenić koji je konstatovao značaj olimpijskog zlata. Posle prikazanog filma ' Olimpijsko zlato 1968' koji je napravio 'Sportnetwork', Jelenić je uručio replike olimpijskih medalja prisutnim velikanima vaterpola i članovima porodica preminulih igrača", objavio je Vaterpolo savez Srbije.

Bilo je to prvo zlato za Jugoslovensko vaterpolo, posle tri olimpijska srebra (1952, 1956. i 1964), i upravo su tada naši vaterpolisti otišli među besmrtne. Posle tog trijumfa, Jugoslavija je bila olimpijski šampion 1984. u Los Anđelesu, 1988. u Seulu, a Srbija je aktuelni olimpijski vladar, jer je trijumfala u Riju 2016.

Selektor Srbije Dejan Savić poklonio je dan ranije replike kapica u današnjoj verziji, sa natpisom "Meksiko 1968 - Beograd 2018", a prigodne plakete im je uručio i predsednik Olimpijskog komiteta, Božidar Maljković.

JOŠ SPORTA:

Osveta za Jankovića - novi prelaz i Partizana u Zvezdu

Iznenađenje u Singapuru - Šampionka pakuje kofere

Vlasnikova je poslednja - Jokanović mu je ipak miljenik

LE: Dinamo nastavlja, Milan izgubio kod kuće