Mediteranske igre pravi test za EP

> 01:57

Dejan Savić je rekao da će predstojeće Mediteranske igre biti odličan test za EP. 

Miloje: Idemo polako sa Melegom i Stojiljkovićem, ne želimo da se povrede

Srbija je u grupi s Portugalom, Francuskom i Crnom Gorom, s kojima igra redom od 27. do 29. juna. Nakon toga sledi dan odmora i 1. jula borba za medalju. U drugoj grupi su Španija, Grčka, Italija i Turska. 

"Utakmice na Mediteranskim igrama su nam jedine provere za Evropsko prvenstvo u Barseloni. Od četiri utakmice dve će biti jake, sa Crnom Gorom u grupi i kasnije sa protivnikom u duelu za medalju. Za sada sve ide po planu, tako da problema nema",rekao je Savić. 

Srbija je 2009. godine osvojila zlato na Mediteranskim igrama u Peskari, dok je pre pet godina u Mersinu podmlađena selekcija ostala bez odličja. 

"Imamo zlato iz 2009. tako da nemamo imperativ osvajanja. Uvek, ipak, idemo na što bolji rezultat. Sada je bitno da vidimo gde smo u odnosu na start Evropskog prvenstva. Dugo nismo bili ovako kompletni i baš zato idemo da igramo", rekao je kapiten Filip Filipović. 

Selektor Savić je na Mediteranske igre poveo sastav iz Budimpešte 2017, uz jednu promenu usled povrede Andrije Prlainovića. Umesto njega, u timu je Strahinja Rašović. Kako navodi VSS, Prlainovićev oporavak ide po planu, treniraće u Beogradu i po dolasku ekipe priključiće se nastavku rada. 

Srbija će posle Taragone trenirati sa Amerikancima, a potom će 11. jula otputovati za Španiju na dvodnevne pripreme s domaćinom. 

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu odigraće 16. jula protiv Rumunije.

JOŠ SPORTA:

Džokeru maksimalan ugovor! Veliki novac je u pitanju!

Žesus se dobro seća Srbije

Amrabat besan: VAR je sr...e!

Maljković: Gradimo novi identitet, moramo da pronađemo put da se sastavimo!