Saradnja VK Partizan i VK Novi Beograd 011

> 17:53

Vaterpolo klubovi Partizan i Novi Beograd 011 sklopili su dogovor o stručno-sportskoj saradnji.

Lažni Švajcarci udaraju nisko! Šaćiri: Srbija je ratovala sa Kosovom!

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljeni su detalji budućeg zajedničkog rada. Novi Beograd 011 će promeniti ime u Partizan Novi Beograd, ali nije reč o fuziji dva kluba.

"Sa Novim Beogradom 011 počinjemo saradnju koju smo imali i koju imamo i sa mnogim drugim klubovima u Srbiji", istakao je Aleksandar Šoštar, predsednik Partizana.

Sporazum predstavlja početak rada od koje koristi treba da imaju oba sportska kolektiva.

"S jedne strane mi ćemo našom logističkom, stručnom podrškom pomoći Novom Beogradu 011. Nastavljamo ono što radimo već dugi niz godina, da širimo znanje Partizanove vaterpolo škole na nove centre. S druge strane mi ćemo dobiti još jednu bazu. Takođe, igrači za koje ne bude bilo mesta u našem timu će dobijati šansu da se dokažu u Partizanu Novi Beograd i da tako izbore mesto u Partizanu. Ovaj vid saradnje treba da donese benefit ne samo za dva kluba, već i za srpski vaterpolo", naglasio je Šoštar.

U ime Novog Beograda 011, trenutno člana Prve B lige, govorio je Đorđe Pejčić, jedan od mnogobrojnih vaterpolista koji su ponikli u Partizanovoj vaterpolo školi, a sa crno-belima je 1997. godine osvojio Trofej LEN.

"Čast nam da sarađujemo sa Partizanom. Svima u vaterpolu je poznato koliko kvalitetno se radi u Partizanu. Izuzetno nam je drago što će se taj sistem rada preneti i na naš klub i pomoći njegovom razvoju. Kroz buduću saradnju Partizan će proširiti svoju bazu, a mi ćemo dobiti igrače koji su prošli kroz nadaleko poznatu školu kluba sa Banjice. Kod nas će dobiti priliku da pokažu kvalitet", kazao je Pejčić.

Partizan na ovaj ili sličan način sarađuje sa Valjevom, Starim gradom… VK Banjica će, kao i do sada, biti deo Partizanovog sistema kao prelazna faza igrača iz mlađih kategorija u prvi tim.

JOŠ SPORTA:

Emeri doveo prvo pojačanj! (FOTO)

RG: Zvereva povreda zaustavila u četvrtfinalu

Partizan lako sa Videotonom na turniru prijateljstva

RG: Kiz u polufinalu!