Filipović: Znamo se sa Hrvatima, nema iznenađenja

> 16:44

Hrvatska je slavila protiv Srbije u poslednja tri susreta, ali na ovaj negativni niz naši vaterpolisti se ne osvrću.

Čelnici Evertona otišli u Barselonu da završe transfer!

Ovo će biti duel olimpijskog i svetskog šampiona. Trenutno, Srbija ima bolji skor od Hrvatske - 13:10. 

"Ne treba da se obaziremo na susret sa Mađarima, iako je to na momente moćno izgledalo, čeka nas veliki posao u polufinalu. Zato zaboravljamo Mađare i gledamo Hrvate. Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju i znamo kakav im je kvalitet, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti", rekao je Filipović. 

Kapiten kaže da su "Delfini" rešeni da slave.

"Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave. I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali kada izgubite od nekoga dva-tri puta onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu".

Dušan Mandić ističe odbranu kao ključ uspeha.

"Njihovi centri i tranzicija u napadu obezbeđuje im dosta isključenja. Znamo to dobro, ali imamo i mi adute. Biće to spektakl, uživanje za igrače i gledaoce. Sećam se Budimpešte (polufinale prošle godine prim. aut) gde je nama pala odbrana. Nikad nije bila lošija. Ona je ključ svega", naveo je Mandić.

U istom tonu nastavlja i Andrija Prlainović. 

"Tako bismo dobili samopouzdanje za igru u napadu. Tu bih voleo više golova iz igre, a ne samo sa igračem više. Mnogo bi nam to značilo u igri. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imaćemo ogromnu motivaciju da odemo u finale", zaključio je Prlainović.

Polufinalni duel između ove dve reprezentacije igra se sutra od 20:30. Nadamo se pobedi naših "Delfina".

JOŠ SPORTA:

Novak ponovo na terenu

Radonjić: Moj drugi gol se ne viđa često

Lopategi "pikirao" dvojicu napadača

Zvezda potpisala talentovanog beka