Vaterpolisti Srbije šampioni Mediteranskih igara

> 15:57

U regularnom delu bilo je nerešeno 8:8, a golove iz peteraca za Srbiju postigli su Filip Filipović, Milan Aleksić, Dušan Mandić i Stefan Mitrović. Golman Branislav Mitrović odbranio je dva peterca.

Željko Brkić i Miloš Krasić ponovo sa Novosađanima!

To je drugo zlato za Srbiju na Mediteranskim igrama, posle uspeha u Peskari 2009. godine.

Po povratku u Beograd, srpski vaterpolisti imaće tri dana odmora, a okupljanje povodom priprema za Evropsko prvenstvo je u petak.

"Pravo finale, zanimljivo, ali teška, tvrda utakmica, sa greškama na obe strane. One su posledice umora, zbog toga smo neke situacije, lako rešive, sada pretvarali u katastrofalne greške. Ipak mislim da smo zasluženo dobili. Dobili smo posle odmora vetar u ledja. Videlo se da se i Grci i mi spremamo za  Barselonu i da smo više vodili računa o fizičkoj pripremi nego o tehničko-taktičkim stvarima. Čestitam igračima, stručnom štabu i svima u Savezu Srbije", rekao je selektor Dejan Savić, preneo je Vaterpolo savez.

Kapiten Srbije Filip Filipović rekao je da je zadovoljan, ali da oscilacije u igri upozoravaju.

"Najviše mi je drago što smo se vratili i što je sve zavisilo od nas. Oscilacije u igri, nedostatak koncentracije moraju da nas upozore. Ne mogu da nam se dogadjaju onakve kontre, zato ćemo da izvučemo pouke. Imali smo dve jake provere, sa Crnom Gorom na startu i sada u finalu. Videli smo šta treba da radimo", naveo je Filipović.

Izvor: Beta

JOŠ SPORTA:

Legenda Atletika se preselila u Katar - ovo su potencijalni naslednici

Savić: Ovo je bila provera al kad smo već u finalu idemo na pobedu!

Rabio na raskrsnici

Bonući može da iskoristi Milanovo posrnuće