Povratak Šćepanovića, Radovića i Klikovca

> 20:23

Crnogorski vaterpolisti naredne sedmice učestvuju u Kupu Evrope, novoformiranom takmičenju u organizaciji Evropske plivačke federacije (LEN).

Selektor Vladimira Gojković objavio je spisak od 15 igrača koji će prvo trenirati u Kataniji, a onda od 16. do 18. februara u Palermu igrati tri utakmice u grupi C - rivali su Rusija, Italija i Njemačka.

Dvije selekcije iz grupe prolaze na finalni turnir na kojem će učestvovati osam reprezentacija, a na Gojkovićevom spisku se nalaze:

Golmani: Dejan Lazović i Miloš Šćepanović;

Bekovi: Aleksandar Ivović, Uroš Čučković, Bojan Banićević;

Spoljnji: Aleksandar Radović, Draško Brguljan, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina;

Centri: Saša Mišić, Filip Klikovac, Nikola Murišić.

Biće ovo prva reprezentativna akcija u sezoni za Aleksandra Radovića, Šćepanovića i Klikovca, koji su preskočili prve dvije utakmice u Svjetskoj ligi.

"Ovo je trenutno najbolji mogući sastav i oko njega ćemo graditi priču za cijelu 2018. godinu, prije svega za Evropsko prvenstvo. Kup Evrope je izazov za nas, iako smo već imali dvije utakmice u Svjetskoj ligi. Znamo rivale, zahtjevna je grupa, a moramo da budemo prvi ili drugi da bismo se plasirali na završni turnir, što nije slučaj u ostalim grupama iz kojih idu po tri selekcije. Vjerujem da ekipa za koju sam se odlučio ima kvalitet", rekao je Gojković.

Selektor je prokomentarisao i poziciju Darka Brguljana, kojeg je odstranio iz nacionalnog tima nakon Svjetskog prvenstva u Budimpešti naredne godine.

"Znamo svi šta se desilo i ne želim više da se vraćam na to. Darko je obavio razgovore sa čelnicima saveza, napravili smo dogovor da ga ne pozivamo ove sezone, jer ne bi bilo korektno prema drugim igračima. On će nakon ljeta ponovo imati šansu da se bori za mjesto reprezentativca", kazao je Gojković.

Plan priprema za Palermo je sljedeći:

"Prije turnira ćemo raditi zajedno četiri dana u Kataniji, jer nam dosta igrača dolazi iz inostranstva. To je bila najlogičnija varijanta, da ne bi dolazili u Crnu Goru, pa opet putovali u Italiju. Pripremićemo se najbolje moguće za taj turnir, odradićemo pet treninga, jer već prvi dan imamo važan meč sa Rusijom", poručio je Gojković.

Prvi meč je na programu u petak (16. Februar) sa Rusija, dan kasnije je rival Italija, a onda slijedi okršaj sa Njemačkom.

U grupi A igraće Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija i Gruzija, a u B su selekcije Srbije, Grčke, Hrvatske, Holandije i Turske.

Finalni turnir je na programu od 5. do 8. aprila.

JOŠ SPORTA: 

Zbog ove izjave, Grobari će ga još više zavoleti

Košarkaška transfer bomba - Pešić ponovo preuzima jednog od evropskih velikana

Marez postavio uslov, Lester mora da ga ispuni! 

Zidan poručuje: Isko idi! Real očekuje ogroman novac od prodaje Iska