Od ambisa do titule: Motivacioni govor koji je promenio sve (VIDEO)

> 17:07

Darja Kasatkina je bila na korak od poraza ali je jedna situacija promenila sve, i donela joj titulu. 

Tošić i Piksi na putu za ambis

Ruska teniserka je na turniru u Moskvi gubila od Tunižanke Ons Džabur sa 2:6, 1:4 u finalu, a onda je reagovao njen trener, Filip Dehes. 

"Još si u meču, imaš deset minuta da pronađeš rešenje. Nemoj da misliš da nije moguće, u meču si, serviraš, kako se osećaš? Daj mi nešto konkretno", započeo je razgovor sa svojom teniserkom Dehes. 

Usledio je veliki preokret Ruskinje koja je na kraju slavila – 2:6, 7:6(3), 6:4 i osvojila svoju drugu titulu u karijeri, a prvu u 2018. godini.

"Daša, slušaj me, ovaj meč još nije gotov. Ako ti misliš da jeste, da menjamo posao i ti i ja. A ja ne želim da menjam posao, hoću da ostanem ovde i da osvojim ovu titulu s tobom. I uradićemo to zato što ćeš igrati svaki poen na isti način. Dokaži sebi da možeš da se boriš do kraja, ovo je najveći izazov u tvojoj još mladoj karijeri – 'ajde!", nadovezao se Dehes, koji je sa Ruskinjom razgovarao na engleskom. 

Ovaj fantastičan momenat možete videti u priloženom videu, a ovo je još jedan dokaz da motivacioni govor može sve da promeni. Još jednom, veliku važnost u individualnom sportu ima trener i ponavljamo, reči su zlata vredne. 

JOŠ SPORTA:

Svitolina startovala pobedom u Singapuru

Dela Madonina u znaku Argentinaca

Matador nastavlja da vlada - sedma titula šampiona!

Askona ponovo izbacio Borkovića, titula ostaje samo san