Olga: Tenis je moj život, ne igram ga da bih bila model

> 19:15

Olga Danilović je danas ostvarila najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri osvojivši prvu WTA titulu. 

Đukić napada Novajliju (SASTAVI)

Olga je u finalu savladala Anastasiju Potapovu sa 2-1 u setovima (7:5, 6:7(1), 6:4).

"Iskreno, nema reči da opišem ovo što osećam. Juče sam rekla da je plasman u finale ono zbog čega živim, a ovom pobedom je sve još bolje", rekla je na početku konferencije za medije Olga Danilović. 

Olga je veoma agresivna, a tako i servira. Iz toga razloga mogli smo videti veći broj duplih servis grešaka u finalnom meču.

"Cele nedelje funkcioniše moj servis, ali mislim da mi je nervoza danas malo odmogla po tom pitanju. U nekim bitnim trenucima, dobro samo ne na meč lopti, mislim da mi je servis bio dovoljno dobar. Nije mi bio najbolji meč ikada po pitanju servisa, ali mislim da sam, kada se sve sabere i oduzme, držala servis na dovoljno dobrom nivou", jasna je Danilovićeva. 

Anastasija Potapova je samo par meseci mlađa od srpske teniserke, a na turnir je upala kao 'vajld kard'. Olga je u glavni žreb došla kroz kvalifikacije a njena suparnica Potapova je osvojila dubl u paru sa Verom Zvonarevom. 

"Mislim da joj to nije odmoglo i da smo odigrale veoma kvalitetno finale, sa mnogo neverovatnih poena i sjajnih vinera. I ja sam igrala veliki broj mečeva, tako da mislim da nema šta puno da se doda o njoj, jer je već kompletan igrač". 

Potapova je imala jedan veliki promašaj pri vođstvu od 4:3 u trećem setu, prilikom gem lopte, ali Olga ne misli da je to bio odlučujući poen meča, jer je takvih propuštenih šansi bilo mnogo. 

"Mislim da nije to ključ, jer isto tako mogao je da bude i poen kada sam na meč loptu napravila duplu. Mislim da smo obe igrale poen po poen i da je bio fantastičan meč. Bila sam umorna, i dalje sam, ali nema izgovora, a pogotvo za finale jer je to poslednji meč i morate da date sve što imate u sebi. Držala sam se kolko sam mogla iako sam bila umorna. Sledeće godine se sigurno vraćam kako bi odbranila titulu", kazala je Olga.

Srpska teniserka je više puta ponovila da se ne bavi društvenim mrežama, ali i da ne čita komentare o njoj, kao ni tekstova u medijima. 

"Dobila sam mnogo poruka, ali nisam još stigla svima da odgvorim, a nisam ni obraćala pažnju na društvene mreže. Mama mi je čestitala, njoj sam odgovorila“, uz speh je prokomentarisala Olga Danilović. 

Olgin prinudni trener u Moskvi Dejan Vraneš je nekoliko puta tokom duela silazio na šljaku kako bi Olgi dao neke savete, ali je pre svega bodrio. 

"Rekao mi je da to mi. Da se držim u meču, jer posle ovoga nema šta više. U takvim trenucima ne možete mnogo da pričate o taktici. Treći je set, nema šta tu još mnogo da se doda. Pružio mi je puno podrške i rekao da su svi uz mene". 

Što se tiče budućnosti, Srpkinja ne želi još da razmišlja o narednim koracima, već da uživa u uspehu. 

"Stvarno ne znam. Trenutno još nisam skroz ni shvatila šta sam postigla i trebaće mi par dana da se smirim. Sada ću samo uživati u trenutku, neću razmišljati o budućnosti", dodala je 17-godišnja srpska teniserka. 

Jedan od novinara prokomentarisao je da je Olga lepa i da bi u nekom slučaju mogla da se bavi i modelingom. 

"Ne bavim se tenisom da budem model, već jer je to moj život i to volim da radim. Volim da se takmičim. Hvala na komplimentu, ali nikad nisam razmišljala o tome i želim da se bavim tenisom", zaključila je šampionka WTA turnira u Moskvi Olga Danilović.

JOŠ SPORTA:

Olga i vaterpolisti sutra izlaze na balkon!

Botas pravio haos, Britanac vlada Mađarskom!

Pecarski i Petrušev rasturili Britaniju!

Evropski derbi Zvezde i Radničkog (SASTAVI)