Rodžer juri "istoriju"

> 12:53

Šampion Dubaija Rodžer Federer pokušaće u naredne dve nedelje u Indijan Velsu da obori nekoliko rekorda.

Žuti karton za Lazića ili? (VIDEO)

Švajcarac je u Dubaiju osvojio jubilarnu stotu titulu u karijeri, sada je na drugom mestu u Open eri iza Džimija Konorsa, ali Švajcarac ima druge stvari na vidiku.

Federer, koji je ove nedelje napravio skok sa sedmog na četvrto mesto ATP liste, pokušaće da osvoji titulu u Indijan Velsu prvi put posle dve godine. On ima ukupno pet trofeja na takmičenju u Kalifornijskoj pustinji, koliko i Novak Đoković i želja mu je da postane rekorder ovog turnira po broju titula. 

Takođe, u slučaju da mu pođe za rukom da osvoji šesti pehar u Indijan Velsu, Švajcarac bi ostao najstariji šampion turnira. Turnir je prvi put održan 1974. godine, a Federer je pre dve godine sa 35 godina i 223 dana postao najstariji šampion. U ovom slučaju bi oborio sopstveni rekord. 

Konačno, Švajcarac ima 84 odsto pobeda na mečevima u Indijan velsu, a odigrao je najviše mečeva na turniru (74). U slučaju novog trijumfa taj rekord bi bio znatno veći. 

Kako god bilo, njemu neće biti nimalo jednostavno da to uradi, jer će osim njega igrati i najbolja dva tenisera sveta, Novak Đoković i Rafael Nadal. Žreb za turnir održaće se u utorak u 23.55 po našem vremenu. Nagradni fond turnira je 9,03 miliona dolara.

JOŠ SPORTA:

KOŠARKAŠKI DERBI NA O2!

Rodžer Federer od 100 "mana"

Potez za primer Ostoje Mijailovića: "Sudijske greške su deo igre"

Čović: Kada nema sudijske krađe, takođe nema tenzij!