Rodžer Federer od 100 "mana"

> 16:09

Rodžer Federer je postao teniski "centurion". On je drugi igrač u Open eri sa 100 i više titula.

CV se puni - Rukavina diže trofej i u Kazahstanu!

Švajcarac je postigao veliki uspeh pobedom u finalu Dubaija protiv Stefanosa Cicipasa, 6:4, 6:4. Bio je to njegov osmi pehar u Dubaiju i jubilarni, stoti u karijeri.

Tako je Švajcarac sada u prilici dsa pokuša da ostvari ono št se sada čini nemogućim, da dostigne Džimija Konorsa, koji je osvojio ukupno 109 titula.

"Definitvno, vredelo je žrtvovati se. Videćemo koliko je goriva ostalo u rezervoaru, ali osvojiti stotu titulu je prosto neverovatna stvar za mene. Srećan sam što još uopšte igram. Bio je to dug put, ali i sjajan, ne verujem da bih bilo šta menjao u svojoj karijeri. Voleo sam svaki minut na terenu", izjavio je Rodžer. 

Statističari su izračunali da je teniser iz Bazela proveo do sada 52.152 minuta na terenu. A sve je počelo pre 18 godina kada je u Milanu osvojio svoj prvi pehar. 

"Sećam se kako je sve loše bilo na početku i koliko sam očajnički želeo da osvojim taj pehar u Milanu. Nadao sam se da ću jednog dana biti i ja šampion. Tako mi je laknulo tada što sam prešao tu liniju, što sam postao svestan da neću biti među onima koji su bili samo veliki talenti ali nikada nisu uspeli da osvoje trofej. Možete misliti kako se osećam sada sa stotim peharom u rukama i koliko ni sam ne verujem u sve ono što se odigralo od Milana do danas", kaže Federer.

JOŠ SPORTA:

VIKEND DERBI, DAN 2: Partizan za bolji san, Zvezda za overu!

TVOJE VREME TEK DOLAZI!

KOŠARKAŠKI DERBI NA O2!

Paris "Dominator" - Pobeda i u Norveškoj!