Nestvarna nedelja, nestvarni Đere i prva titula!

> 00:06

Laslo Đere, srpski teniser, osvojio je turnir serije 500 u Rio de Žaneiru pošto je u finalu pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima.

Doviđenja Izraelci, dobro jutro i dobar dan Kina i Svetsko prvenstvo!

Srpski teniser je slavio posle dva odigrana seta, ali velike i naporne borbe, rezultatom 6:3, 7:5 posle dva časa tenisa.

Đere je došao do prve titule u karijeri u svom prvom finalu na ATP nivou, pobedivši najmlađeg tenisera koji se ikada plasirao u finalni meč nekog turnira.

Đereov najveći adut na ovom turniru bio je ritern, koji je sjajno funkcionisao i u prvom setu ovog duela. Brejkom je počeo meč, odmah nakon toga izgubio servis, ali sa još dva brejka došao do velikih 4:1. 

Ože-Alijasim je uspeo da se vrati u duel i smanji na 4:3 mnogo sigurnijim i dubljim udarcima, ali je tu bio kraj serije Kanađanina. Laslo je uspeo da odservira za 5:3, a onda brejkom dođe do prvog seta i vođstva. 

Tokom drugog seta, barem na početku, se videlo ono što se nagoveštavalo u prvom, a to je bila povreda Đerea. Srbin je imao neki problem, nejasno tačno koji, i to mu je smetalo tokom početka drugog dela meča. 

Feliks je to iskoristio i napravio brejk, pa poveo i sa 3:1. Laslo je uzeo svoj gem i u narednom se desio verovatno odlučujući trenutak što se tiče ovog dela igre. Alijasim je imao 40:0, a koji minut kasnije ostao je bez svog gema. 

Srbin taj nalet nije odmah iskoristio. Poveo je, ali ga je 18-godišnji kanadski teniser dobro pratio, sve do 6:5. 

Đere je tada osetio da može da završi meč, da ne mora da igra taj-brejk i dodatno se troši. Nije iskoristio prve četiri meč lopte, Ože-Alijasim je došao do gem lopte, a tada je usledio munjevit ritern bekhendom koji je Đerea ostavio u gemu. 

Alijasim je osetio pritisak, verovatno više nego u bilo kom drugom trenutku meča, napravio nekoliko grešaka i prepustio gem Laslu, a samim tim i titulu, prvu u karijeri. 

Đere će od ponedeljka biti 37. teniser sveta, što mu je najbolji plasman u karijeri.

JOŠ SPORTA:

Navijači u Vest Hema znaju najbolje: HOĆEMO SAMO MITRA!

Peru ostao bez domaćinstva Svetsko prvenstva!

Damire, vidimo se na Olimpijadi u Tokiju!

TRENUTAK ISTINE!