Mekinro: Rodžer je najbolji svih vremena!

> 19:03

Bivši američki teniser Džon Mekinro rekao je da je Rodžer Federer najbolji teniser svih vremena i da nije očekivao da Švajcarac i dalje dominira.

Zvezda i dalje bez poraza - Pala i Cibona!

Mekinro je pohvalio Federera za njegov slavan povratak tenisu u drugom delu četvrte decenije života.

Federer je 2016. napravio šestomesečnu pauzu, a zatim se na teniske terene vratio u veoma dobroj formi i odmah zatim osvojio Australijan open, titulu koju je odbranio godinu dana kasnije.

"Ni u ludilu nisam očekivao Federerov povratak. Ali, to je Rodžer, on je najbolji teniser svih vremena. Za njega ništa nije nemoguće", jasan je Mekinro.

Mlađa teniska generacija imala je pravi iskorak prošle sezone – Hačanov je osvojio Pariz, Zverev je slavio u Londonu. Ipak, Grend slemovi su ostali "rezervisani" za one malo iskusnije, a Mekinro ne veruje da će se to baš odmah promeniti.

"Iskreno, ne verujem da mogu (da osvajaju Slemove). To su uspeli Beker i Nadal, Đoković je imao 20 godina, čini mi se. Ne mislim da će se to desiti, jer je tenis postao dosta fizički zahtevniji, te mnogi jedva da imaju snage za svih sedam mečeva", rekao je Mekinro.

Amerikanac je ocenio koliko dugo će još trajati rivalstvo Rodžera i Rafe Nadala.

"Verovatno ne još dugo. Za značajan povratak je potrebno mnogo truda, znam to iz ličnog iskustva jer sam napravio pauzu kada sam imao 27 godina i nisam imao povratak kao što je imao Rodžer. To je veoma teško, fizički i psihički", zaključio je bivši proslavljeni američki teniser.

JOŠ SPORTA:

Amerikanka najmlađa skijašica u istoriji koja je stigla do 50. pobede!

"Zašto i dalje pričamo o Murinju kada imamo Solarija?"

Maratonski mečevi na Australijen openu odlaze u istoriju!

Luka ponovo pogodio, Palas srušio Siti