Novak brani Švajcarca: "Ako Rodžer nema takav tretman, ko treba da ga ima?"

> 13:10

Novak Đoković stao u odbranu Rodžera Federera nakon optužbi Žilijena Benetoa, bivšeg tenisera. 

Lafajet se vraća u ABA ligu posle 8 godina

Francuski teniser je na radiju RMC Sports rekao da je Federer godinama unazad uglavnom imao povlašćen tretman na svim turnirima a naročito na Australijen Openu. Takođe je dodao, da je Švajcarac u poslednje dve godine u Melburnu odigrao 12 ili 13 od ukupno 14 mečeva u večernjim turnirima kako bi izbegao velike vrućine. 

Beneto je tome dodeo i da Federer ima sukob interesa, jer je uključen u projekat "Lejver kupa", u kojem je i direktor Australijan Opena Kreg Tili. Kada su Novaka u Londonu pitali šta misli o svemu tome, on je u potpunosti stao na stranu Federera. 

"Na kraju, on i zaslužuje poseban tretman jer je šestostruki šampion Australijan Opena i jedan od najboljih igrača svih vremena. Ako on nema takav tretman, ko onda treba da ga ima? Ljudi dolaze da gledaju njega kako igra, žele da ga vide u udarnom terminu, što je u "Rod Lejver areni" 19.30 časova", kaže Đoković. 

Srpski as je dodao da nije sve tako crno-belo i da razume i zbog čega je Beneto reagovao. 

"Razumem i Žilijena jer ponekad se čini da neki igrači imaju povlašćen tretman na određenim turnirima iz godine u godinu. S druge strane, morate da shvatite da je Federer udarna snaga tenisa u smislu prihoda, pažnje koju privlači. Žilijen i momci poput njega takođe profitiraju od tenisa zbog Rodžera i onoga što je on uradio za ovaj sport", zaključio je Đoković. 

I Novakov prvi protivnik iz grupe "Gustavo Kerten", Amerikanac Džon Izner slično razmišlja. Samo što je on proširio listu igrača koji po njemu treba da imaju poseban tretman. 

"Možda pojedini, kao što su Federer, Nadal i Đoković i treba da ima poseban tretman. Zbog njih, zbog tih top igrača i ostali zarađuju mnogo novca. To je kao efekat tajgera Vudsa na sve u golfu. Tako treba posmatrati ljude poput Federera. On je čovek-tenis po mom mišljenju. Zaslužuje sve i čak i više nego što je dobio", poručio je Izner.

JOŠ SPORTA:

Bobi i Teo sa klupe gledali pobedu Klipersa nad šampionom

Pelikansi bolji od Reptorsa, Tanderi naneli 11. poraz Finiksu

Lalatović napušta Niš!

Solari u Realu još 18 meseci