Đoković stao u odbranu koleginice - Serena je i dalje inspiracija za mnoge!

> 15:51

Najbolji srpski teniseri i osvajač US Opena je prokomentarisao situaciju iz ženskog finala. 

ŠAMPIONSKI - NOVAK PROTIV PUBLIKE I DELPA

Nakon noćašnjeg finala US Opena u kome je Đoković savladao Del Potra, novinari su hteli da čuju šta misli o sceni u ženskom finalu. 

Britanski novinar je tražio Novakovo mišljenje, a srpski teniser je stao na stranu svoje koleginice. 

"Gledajte, pre svega, volim Serenu. Zaista saosećam sa njom zbog onoga što se desilo u subotu. Sudiji je bilo teško da iznese situaciju. Moramo da imamo razumevanja i za njega. Bilo je mnogo emocija, Serena je plakala. Bilo je zaista teško", počeo je Novak.

Serena Vilijams kažnjena je sa 17.000 dolara zbog komunikacije sa trenerom, lomljenja reketa i vređanja sudije tokom finala sa Naomi Osakom.

"Moje mišljenje je da sudija nije trebalo da kazni Serenu, posebno ne u finalu Grend slema. Nije promenio tok meča, ali mislim da je takva odluka bila nepotrebna. Svi imamo emocije, posebno kada se borimo za trofeje na Grend slemovima", poručio je Đoković.

Najbolji srpski teniser je dodao da je mlada Naomi Osaka zasluženo slavila i da treba da joj se oda veliko poštovanje za sve učinjeno na ovogodišnjem US Openu, a Sereni je poručio da je i dalje inspiracija za mnoge ljude. 

JOŠ SPORTA:

ATP - Federer pada sigurno

Krstajić: Imali smo malo vremena za oporavak

Murinjo, gotov si - on se vraća!

Novak: Pite, vidimo se na terenu!