Šta je potrebno da Nole ponovo bude prvi?

> 21:12

Nakon što je osvojio i Sinsinati, Novak nastavlja sezonu u velikom stilu. 

Zenit dobija NBA pojačanje - učio zanat u Rimu

Iako je slabo započeo ovu sezonu, Nole je uspeo da se vrati na pravi put osvojivši Vimbldon i Sinsinati. 

Trenutno je 6. teniser na svetu sa 4445 poena, isto toliko ima i Marin Čilić koji je na 7. poziciji. Ispred njega se nalaze Kevin Anderson i Aleksander Zverev koji nisu daleko, Del Potro je treći sa 5500 poena. Na drugom mestu je Federer sa 7080 dok je Nadal ubedljivo prvi sa 10040 bodova. 

Do kraja sezone Novak ne može da dođe do prve pozicije, to bi pored dobrih rezultata eventualno mogao da uradi na Australijen Openu početkom naredne godine. Ali, drugo mesto je izvodljivo. 

Federer brani 360 bodova (četvrtfinale) sa US Opena, a prijavljen je još za masters turnir u Parizu gde ne brani bodove, za masters turnir u Šangaju koji je osvojio (brani 1000 poena), a prijavljen je i za turnire serije 500 u Bazelu i Tokiju i dok u Japanu ne brani niti jedan bod, u Bazelu brani svih 500. 

Nole do kraja godine igra turnire iz serije 500 u Bazelu i Pekingu, Masterse u Parizu i Šangaju te US Open. Važno je istaći da Novak ne brani nijedan bod pa bi u slučaju osvajanja ovih turnira mogao da dođe do neverovatnih 9445 bodova. 

Dakle, drugo mesto je dostižno do kraja sezone, šta vi mislite o ovome?

JOŠ SPORTA:

Ništa novo - Partizan doveo veznog fudbalera

ABA liga jača - Hrvat sleteo u Aleksandrovac

Lalatović doveo još jednog "gastarbajtera"

ZVANIČNO - Ova tri fudbalera se bore za fudbalera godine, nema Mesija