Nole i Pike mogu da se raduju, menja se sistem Dejvis kupa

> 17:44

Kako javljaju svetski mediji Dejvis kup se više neće igrati u toku sezone, već će se na kraju sezone održati turnir koji će činiti 18 selekcija.

Mihajlović: Deki je bio veliki fudbaler, kao brat mi je iako on mene zove ćale

Za promenu je bilo potrebno da se s tim saglase dve trećine nacija (od 140) i to se upravo i desilo, pošto je čak 71 odsto glasalo za novi format.

ITF je izložio biznis plan kroz koji bi ušlo nešto oko tri milijarde dolara za 25 godina, a on bio bio finansiran od kineske grupe (Kosmos) koju je osnovao Đerar Pike. 

Pored Pikea i ITF, ova informacija sigurno je odbradovala i Novaka Đokovića, koji je verovatno bio među najglasnijima za promenu sistema. Đoković je u nekoliko navrata javno naglašavao da je potrebno menjati Dejvis kup, a sada će se to i dogoditi. 

Dejvis kup takmičenje je koje traje svake sezone, podeljeno je u više grupa i zona, a tokom mečeva reprezentacije se nadmeću tokom tri dana vikenda – dva singla, pa dubl, i na kraju ponovo dva duela u pojedinačnoj konkurenciji. 

Međutim, mnogim teniserima ovakav format ne odgovara, najviše zbog prenatrpanog ATP kalendar i sada će konačno doći do promene. 

Sistem takmičenja nije još tačno upotpunjen, ali prema spekulacijama cilj je da se organizuju turnir od 10 ili 12 dana u Aziji, na kojem će učestvovati ukupno 18 timova.

izvor: b92.net

JOŠ SPORTA:

Radonjić ide u Francusku?

ZVANIČNO: Jovanović u Italiji

Tačno deset godina i ostaje pitanje - Čavić ili Felps?

Lukaku najavio povlačenje