Veliko neslaganje Rafe Nadala i Rožera Federera

> 10:40

Rafael Nadal i Rodžer Federer se poslednjih godina savršeno razumeju i slažu, ali je u Londonu ipak došlo do razmimoilaženja mišljenja kada je reč o jednoj stvari.

Nadal je ponovo kritikovao čelnike ATP zbog podloge na kojoj se igra Završni turnir u Londonu. Stručnjaci smatraju da bi postavljanje šljake "O2 areni" bilo previše rizično posle tromesečnih borbi na tvrdoj podlozi, ali Nadala to ne zanima.

- Nije pošteno da teniser poput mene na završnom turniru stalno mora da igra na podlozi koja mu ne odgovara. Uvek je to najgori mogući teren za mene - rekao je Nadal posle odustajanja sa turnira zbog povrede desnog kolena.

- Bez obzira što se igra u dvoranskim uslovima, može da se postavi drugačija podloga. Ovo je fantastično mesto za organizaciju Završnog turnira. Atmosfera je neverovatna i veoma sam srećan što sam ovde. Uživam kada god imam priliku da igram u Londonu, ali svakako možemo da igramo i na šljaci - istakao je Rafa.

Sa njim nije saglasan drugi reket sveta Rodžer Federer, kojem je trava omiljena podloga.

- Nije pošteno? Mislim da Rafa nije upotrebio pravu reč kad je to rekao. Podsećam da ne postoji nijedan masters turnir na travi, i samo jedan u dvorani. Mislim da je ispravno i pošteno da se igra u dvorani. Takvi uslovi su samo u Parizu i verujem da dvorana zaslužuje da ima svoje mesto - istakao je Švajcarac.

On je naveo da bi i drugi igrači mogli da prigovaraju zbog podloge, čak i on jer mu najviše odgovara trava.

- Da li bismo mogli da se prebacimo na šljaku s vremena na vreme? Da, možda. Da li bismo mogli da imamo neki turnir iz serije 1.000 na travi? Da, mogli bismo i to. Da li bismo mogli da imamo manje turnira na šljaci, a više na tvrdim podlogama? Da, o svemu tome se može raspravljati. Kraj sezone nije vreme za šljaku i to je to. Možete na šljaci igrati i u dvorani, ali to je malo glupo - zaključio je Rodžer.

Još sporta:

Novak zadržao 12. mesto na ATP listi, ostali srpski teniseri nazadovali!

Muta pred duel sa Albom: "Slava mi je sutra, bilo bi lepo da pobedimo"!

U Laciju ljuti na Krstajića - Kako Kolarov može ranije da se vrati, a Sergej ne može?

Zvezda na zimu dovodi igrača za kojeg je Partizan bio spreman da plati milion evra!