Novak Đoković bi mogao čak da se vrati na prvo mesto ATP liste nakon zaršetka Vimbldona, ali bi u tom slučaju dosta rezultata moralo da se poklopi.

Novak nakon Vimbldona može do prvog mesta na ATP listi, a evo i kako!

> 13:11

Novak se polako, ali sigurno, vraća u onu staru formu i uspeo je da osvoji turnir u Istbornu. Iako je to turnir serije 250 i ne pripada "velikim turnirima", osvajanje trofeja je uvek dobrodošlo i znači za Novakovu psihu.

Novak je nakon ovog turnira popravio i stanje na ATP listi, ali ne i poziciju. Približio se Vavrinki, razlika je 125 bodova, ali bi sve moglo da izgleda drugačije nakon Vimbldona.

Novak, iako je ostao na četvrtoj poziciji, ima dosta lepu situaciju uoči Vimbldona, gde Marej brani titulu osvojenu prošle godine, dok je Novak osvojio samo 90 poena, jer ga je u trećem kolu zaustavio Sem Kveri.

Ukoliko Novak osvoji turnir napredovaće za 1910 bodova i imaće ukupno 7965 bodova, pa je u mogućnosti da nakon Vimbldona bude prvi na ATP listi.

Za takav rasplet događaja potrebno je da se poklopi nekoliko rezultata, tj. da Endi Marej i Rafa Nadal ne prođu u polufinale.

Ovih dana se na Ostrvu pominje mogućnost da Marej propusti Vimbldon, što bi za Novaka zančilo, da ukoliko osvoji turnir biće u najgorem slučaju 2. na ATP listi.

Još sporta:

"Katalonci" nemaju sreće! Atletiko završio posao! (FOTO)

Novak osvojio Istborn! Srpski as ponovo gazi šampionskom stazom!

U svom stilu! Ibra se moćnom porukom oprostio od navijača Junajteda! (FOTO)

Iz redova ostrvskih rivala! Konte doveo novog golmana! (FOTO)