Novakove ideje naišle na odobravanje javnosti

NOVAK VODI REVOLUCIJU: Sistem takmičenja na Olimpijskim igrama mora da se menja

> 10:34

Srpski teniser Novak Đoković pohvalio je sistem takmičenja na završnom ATP turniru u Londonu, i rekao da bi sličan format trebalo uvesti i za Olimpijske igre i Dejvis kup.

Novak je ove godine na Olimpijskim igrama poražen u prvom kolu od Huana Martina del Potra.

- Moj boravak u Riju bio je veoma kratak i nadam se da ću imati još jednu šansu. Mislim da bi Olimpijske igre trebalo da imaju sličan format kao što je u Londonu. Ovaj format je uzbudljiv. Ovo je jedini turnir u godini sa ovakvim formatom. Volim ovakvu vrstu takmičenja - poručio je Nole, i nastavio da obrazlaže zašto bi trebalo promeniti format.

- Prema ovakvom formatu igrali bismo više mečeva. Ljudi vole da vide vrhunske tenisere najmanje u dva, tri meča na turniru. To podiže vrednost turnira - poručio je Đoković, koji je nedavno postao predsednik Unije profesionalnih tenisera.

Drugi reket sveza je kritikovao i sistem takmičenja u Dejvis kupu, koje se igra tokom cele godine i predložio da nadmetanje reprezentacija traje dva umesto tri dana, kao i da se mečevi igraju na dva, a ne na tri dobijena seta.

- Nisam jedini koji ovako misli, mnogi igrači pričaju o tome. Jedinu stvar koju žele da promene jeste da se finale igra na neutralnom terenu, sledeće godine ili za dve godine. Niko se ne slaže s tim pošto tada oduzimate igračima jedinu stvar koju vole u Dejvis kupu, da igraju pred domaćim navijačima. Ne znam kako će izgledati Dejvis kup u budućnosti, ali nešto radiklano mora da se promeni - zaključio je naš as.

 

Još sporta:

NEKA NOVA RATNIČKA SRBIJA: "Orlovi" igraju pod temperaturom, povređeni, slomljenog nosa...

ZASENILA NEMICE: Srpska teniserka u glamuroznoj haljini sijala na crvenom tepihu (FOTO, VIDEO) 

VELIKI SKANDAL NA POMOLU: Barselona tuži Santos, a razlog je potpuno neverovatan

"VUKOVI" NISU PROPUSTILI ŠANSU: Bjelica odličan u pobedi Minesote! 

OGLASIO SE POZNATI MENADŽER: Ko to ruši Zvezdu na dan utakmice?