Akanđi zamenio mreže! Švedska je u četvrtfinalu!

> 17:56

Autogol Akanđija u 66. minutu je bio početak kraha Švajcaraca. 

Ima iznenađenja kod Švajcaraca

7' Priva prilika na utakmici. Zbuer šutira sa ivice šesnaesterca, ali nije bio dovoljno precizan.

8' Odmah prilika i na drugoj strani. Berg je izašao sam ispred golmana Švajcarske, ali je loše šutirao.

9' Posle lošeg ispucavanja golmana Zomera, lopta ponovo dolazi do Berga, kome se otvara prostor za šut, ali u poslednjoj sekundi neko od Švajcaraca uspeva da klizanjem to blokira. Na odbitak natrčava Egdal, ali šalje loptu preko gola.

28' Nakon dosta kratkih dodavanja Šveđana sa leve strane usedio je nizak centaršut, lopta prolazi celu odbranu, dolazi do Berga na drugoj stativi, koji dobro šutira od zemlje, ali još bolja odbrana golmana Zomera.

38' Posle auta dva dupla pasa su razmenili Džemaili i Zuber, nakon kojih Džemaili šutira iz izgledne pozicije sa 12 metara, preko gola.

41' Napad Švedske po desnoj strani. Sjajan centaršut na drugu stativu, gde je sam Egdal, koji šutira nebu pod oblake.

POLUVREME ŠVEDSKA - ŠVAJCARSKA 0:0

49' Šveđani u šansi. Forsberg je na centru fantastično izbacio dvojicu Švajcaraca, dodao levo do Avgustinsona, koji centrira na drugu stativu. Lopta dolazi do Berga, koji je jedva kači. Ona se zatim odbija do Toivonena, koji sa desetak metara šutira daleko preko gola. Morao je bolje da reaguje.

51' Dobar centaršut Šaćirija, ali Olsen uspeva da izboksuje. Lopta završava u korenru. 

66' AUTOGOL! Još jedna dobro organizovana akcija Švedske, kakve smo već gledali, ali ovoga puta je Forsberg šutirao jako, Akanđi promenio pravac lopti i Zomer je ostao nemoćan. Iako je lopta zakačila švajcarskog igrača, gol je pripisan Forsbergu. Švedska 1 — 0 Švajcarska

67' Švedska se ne zaustavlja. Još jedan napad sličan prethodnom, kad su poveli. Ovoga puta je šut oprobao Egdal sa 17 metara, ali odlazi lopta preko gola.

90'+ Prvi udarac u okvir gola Švajcarske u drugom poluvremenu! Seferović je gađao glavom, ali Olsen to odlično brani.

90'+ U prvi mah je sudija pokazao na belu tačku i dodelio crveni karton za Langa, ali je nakon konsultacije sa VAR odlučio da je prekršaj ipak bio van 16 metara. 

KRAJ ŠVEDSKA - ŠVAJCARSKA 1:0

JOŠ SPORTA:

Partizan i Čelzi se dogovorili!

Lev doneo odluku nakon debakla!

Nejmare brate šta ti ljudi rade...

EK: Zvezda u prvom, Partizan u pretposlednjem šeširu