PageView
X
Fudbal
Mijatoviću, ona se još trese! foto: twitter

Mijatoviću, ona se još trese!

> 16:19

Tada je propuštena šansa da se napravi nešto veliko. Nešto mnogo veliko.

Barem u nečemu da budemo najbolji kad već u fudbalu nismo!

Igralo se čtvrtfinale Mundijala, Jugoslavija protiv Holandije, igralo se već sat vremena. Sudija je svirao penal za Jugoslaviju pri rezultatu 1:1. Imali smo priliku da dokusurimo poljuljane Holanđane. Odgovornost je preuzeo prva zvezda našeg tima, Predrag Mijatović, koji je po lopti raspalio iz sve snage, ali ona dalje od prečke nije otišla.

Verovatno se ta prečka u Tuluzu i dalje trese.

To se sve dogodilo na današnji dan, 29. jun 1998. godine na Mundijalu u Francuskoj u gradu Tuluzu. Prošlo je dve decenije, a neki i dalje žale za tim penalom i kunu prečku!

Peđa Mijatović je tada važio za prvu zvezdu naše reprezentacije. Naime, on je bio tadašnja ikona evropskog fudbala, naročito u Madridu, jer je golom u finalu Lige šampiona vratio "ušati pehar" u vitrine Reala posle 32 godine. 

Jako je kratak pun da od prve zvezde tima, postanete, kako je on sam rekao, izdajnik nacije.

"Posle tog promašaja osećao sam neopisiv bol. Osećao sam se kao izdajnik, jer nisam bio dovoljno koncentrisan da svojoj naciji donesem ogromnu radost. Razumem komentare ljudi, da je neko drugi šutirao možda bi ga i dao, ali ima i ona druga priča - ko šutira može da mu se desi da promaši, a ko ne šutira nikada neće promašiti".  

Nakon prečke, Holanđani su uspeli da u nadoknadi vremena postignu gol kojim su se plasirali u polufinale tadašnjeg Mundijala. Žal i dalje ostaje, jer je taj tim mogao mnogo. Baš mnogo!

Žal i tuga vremenom ne blede, a ona se i dalje trese!

JOŠ SPORTA:

Da li je Stojke završio svoje?

Ko bi rekao da Ameri mogu da izgube u košarci - e pa mogu!

Uzmi im lovu - devet miliona za deset dana?

Milan napušta najtalentovaniji?!

OSTAVI KOMENTAR