Istina! Lopetegi dobio otkaz dan pred početak Mundijala

> 12:36

Đulen Lopetegi NEĆE voditi reprezentaciju Španije na Svetskom prvenstvu u Rusiji! Ova odluka doneta je samo dan uoči početka Mundijala, a dva dana pred duel Španije i Portugala.

Sudija Obradović: Opet bih svirao penal

Predsednik FS Španije Luis Rubaljes odlučio se za radikalnu meru iz razloga osvete prema stručnjaku koji je dogovorio uslove saradnje sa Real Madridom, a posebno mu se zamera što o pregovorima sa kraljevskim klubom nikog od nadređenih nije informisao. Ostali su i oni u čudu u utorak posle podne, kad je prvak Evrope potvrdio da će Lopetegi naslediti Zinedina Zidana posle Mundijala. Preko saznanja da su "preskočeni" u celoj priči nisu mogli da pređu, pa su 51-godišnjem stručnjaku uručili otkaz, iako šampion planete iz 2010. igra uvodnu utakmicu na Mundijalu protiv Portugalije već u petak.


"Hvala Lopetegiju za sve što je učinio za nas, jedan je od najzaslužnijih ljudi to smo se plasirali u Rusiju, ali smo bili primorani da ga smenimo. Ovo je jasna poruka svim zaposlenima u FS Španije da postoje pravila ponašanja koja moraju da se poštuju", obrazložio je predsednik Rubaljes.

Pored komšijskog Portugala, rivali Španiji u grupnoj fazi Mundijala biće Maroko i Iran.

"Crvena furija" je bila među favoritima turnira u Rusiji, međutim, videćemo kako će se igrači nositi sa novonastalom situacijom. Pre četiri godine u Brazilu razočarali su naciju eliminacijom već u grupnoj fazi (bili iza Holandije i Čilea, a ispred Australije) i novo neprijatno iznenađenje sigurno bi značajno uzdrmalo Savez i reprezentaciju.

Ako je odlazak Zinedina Zidana sa klupe Reala posle tri uzastopna trofeja Lige šampiona bio iznenađenje, šta tek reći za otkaz selektoru samo dan uoči početka najvećeg fudbalskog turnira na svetu.

Nekadašnji šef stručnog štaba Porta leta 2016. je seo na klupu ‘Crvene furije’, nasledivši Visentea Del Boskea. 

"Razgovarao sam sa igračima. Učiniće sve da odigraju sjajan turnir. Ova odluka je doneta uz punu saglasnost Fudbalskog saveza", dodao je predsednik. 

Još interesantnije u celoj priči je da je Lopetegi pre samo 21 dan potpisao novi ugovor do 2020. godine. 

JOŠ SPORTA:

Zvezdi 300.000 od Frimponga

Pao dogovor za Lemara

Španci, ne budite Srbi, ne smenjujte selektora

Marina Maljković iz Turske ide u Kinu