Japanci otpustili bosansko-hercegovačkog stručnjaka

Halilhodžić stopama Muslina, ponovo izvisio za Mundijal

> 19:43

Fudbalski savez Japana zvanično je danas smenio selektora reprezentacije Vahida Halilhodžića, dva meseca pred Svetsko prvenstvo u Rusiji. Obrazloženje smene je da su postojali problemi u komunikaciji i da je trener iz BiH izgubio poverenje igrača.

Sad i zvanično: Veselinović preuzeo Vojvodinu!

Mesto selektora preuzeo je Akira Nišino, tehnički direktor u nacionalnom fudbalskom savezu te zemlje. Japan će na leto u Rusiji igrati svoje šesto uzastopno svetsko prvenstvo. Dva puta za to vreme je prošao grupu i odmah eliminisan.

Halilhodžić je Japan poslednji put vodio na dve prijateljske utakmice u martu, kada je igrao 1:1 sa Malijem i potom izgubio 2:1 od Ukrajine. Japan će u grupi na Svetskom prvenstvo igrati sa Kolumbijom, Senegalom i Poljskom.

Vahid Halilhodžić je mesto selektora preuzeo u martu 2015. godine, pošto je vodio Alžir na svetskom šampionatu u Brazilu 2014. Tradicionalno najjače azijske reprezentacije Japan i Južna Koreja, kao i Australija koja je u toj konfederaciji, imaju problema na najjačem takmičenju.

Koreja je prošle godine smenila selektora Ulija Štilikea, dok je Australija ostala bez Ejndža Postekoglua koji je otišao odmah pošto je obezbedio plasman u Rusiju. Da podsetimo, i Srbija je smenila selektora koji nas je odveo na Mundijal, pa će umesto Slavoljuba Muslina „orlove“ u Rusiji voditi Mladen Krstajić.

JOŠ SPORTA: 

Adžić: Pobeda protiv Partizan biće „tačka na i“!

Sad i zvanično: Veselinović preuzeo Vojvodinu!

Krivokapić odustao, neće se kandidovati za novi mandat na čelu VSS

PSŽ našao novog trenera, Emerija nasleđuje Nemac!