Srbija želi Evropsko i Svetsko prvenstvo?

> 15:25

Srbija, Rumunija, Grčka i Bugarska formirali su organizacioni komitet, koji će kandidovati četiri zemlje da budu domaćini najvećih prvenstava u fudbalu.

Vuletić: "To da policija dolazi u klub je svakodnevica..."

Pomenute četiri zemlje Inicijativni organizacioni komitet formirale su kako bi bile domaćini Evropskog prvenstva u fudbalu 2028, te Svetskog 2030. godine.

Kandidaturu Srbije i ostale tri zemlje saopštio je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka kvadriltaterale u Beogradu.

"Doneli smo odluku danas da formiramo Iniciajtivni organizacioni komitet od 16 ljudi, po četiri iz svake zemlje i izrazili nadu da kroz njega naše zemlje zajednički kandijujemo da budemo domaćini Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvesnstva u fudbalu 2030. godine", rekao je Vučić.

Kaže da će se potrebna dokumenta za to podnositi u decembru 2021. godine i da bi do jula 2022. trebalo da bude doneta i odluka.

Vučić kaže da je potrebna ogromna infrastruktura i da tu nije reč samo o stadionu, nego i o hotelima i smeštajnim kapacitetima, kao i da Srbija ima tu tešku situaciju pošto imamo stare stadione.

"Sledeće godine krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona i više stadiona u drugim gradovima u Srbiji", kazao je Vučić i poručio da će Srbija svakako biti spremna.

Rekao je da je danas dogovoreno za 2021. godinu, da se Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji pridruži i Grčka u organizaciji evropskog prvenstva za odbojkašice.

Podsećamo, predsednik Vučić je ranije izjavio "Srbija verovatno neće dobiti organizaciju Svetskog prvenstva, ali će bar izgraditi stadione i da će to uraditi smanjujući javni dug".

JOŠ SPORTA:

Ovo se ne viđa svaki dan: Potpisao ugovor - povredio se - pocepao ugovor!

Oglasio se Jokan: "Tu sam, osluškujem šta se dešava, čekam..."

Zvezda dobila još jedno pojačanje!

Pike od trećeg januara u još jednoj ulozi!