Krstajić poznaje rivala: Hitri, brzi...

> 14:38

Selektor Srbije Mladen Krstajić rekao je da je utakmica sa Rumunijom u Ligi nacija jednako važna kao ona protiv Crne Gore pre nekoliko dana.

Salahov gol karijere (VIDEO)

"Orlovi" gostuju Rumuniji u nedelju od 15 časova i ukoliko ostvare trijumf, biće veoma blizu da overe prvo mesto u grupi 4 lige c u Ligi nacija.

Pre dva dana Srbija je savladala Crnu Goru sa 2:0 i sada ima sedam bodova, dva više od Rumuna.

"Odradili smo juče treing oporavka, a danas ćemo imati još jedan. Jednako će biti važan sutrašnji meč kao onaj sa Crnom Gorom. Znamo dobro Rumune, veoma ih poštujemo, imaju dobre pojedince, igrali smo skoro u Beogradu, a sa pobedom u Litvaniji zajedno s nama su glavni kandidati za prvo mesto. Očekujemo tešku utakmicu, protiv brze i disciplinovane ekipe", počeo je Krstajić. 

Krstajić je trener koji često rotira tim, a kako kaže, nastaviće da uzima igrače iz mlade reprezentacije koja je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo. 

"Čestitam Đoroviću na plasmanu na EP, za početak. Normalno je da A selekcija crpi igrače iz mlade. To bismo uradili i za dosadašnje utakmice, ali imali su oni svoje obaveze. Neko je izvukao da sam u 12 utakmica uvek izveo drugačiji sastav. To se tako namestilo, možda sutra ponovim isti tim. Meni nema bitnijih i manje bitnih igrača, svi su mi važni. Zato rotiram i zato ću i u budućnosti rotirati". 

Kako Vam se čini reprezentacija Rumunije? 

"Znamo i videli smo da su organizovana ekipe, brzi igrači. Pojedinačno, nikad ne komentarišem protivničke igrače, pa ne bih ni danas". 

Da li je sutra finale grupe? 

"Ne". 

U duelu sa "Sokolovima" primetna je bila velika koncentracija u odbrani i greške su svedene na minimum. 

"Dešavaće se uvek dobre i loše stvari, kod nas i kod svakog trenera. Ekipa koja se okuplja poslednjih meseci je mlada, još se uigrava. To je sve normalno. Učinimo sve da uđemo maksimalno angažovani i da napravimo što manje problema u svakom meču, ali ne mogu sad da kažem da li su nam prekidi ovakvi ili onakvi". 

Penal u Podgorici izveo je Mitrović, iako je naš standardni izvođač kapiten Dušan Tadić. 

"Zna se ko izvodi penale, ali kapiten je ljudina, fleksibilan i spreman da izađe u susret kolegi", zaključio je Krstajić.

JOŠ SPORTA:

Novak ekspres stigao do finala

ZVANIČNO: Anri u Kneževini

Moguće je uplatiti 5 miliona evra u kladionici, a evo i kako

U Belgiji se klupko odmotava - dokle će stići sa malverzacijama i pranjem para?