Berluskoni sa Galijanijem preuzima Moncu

> 17:05

Selektor Srbije Mladen Krstajić o ambicijama u naredna dva meča Lige nacija, prelasku na sistem sa dvojicom napadača, susretu sa Ljubišom Tumbakovićem.

Taškent: Olga u finalu dubla!

Srbija 11. oktobra gostuje Crnoj Gori u Podgorici, a tri dana kasnije i Rumuniji u Bukureštu.

"Ideja je da mladim igračima dajemo šansu, zlatni "orlići su bili u na Svetskom prvenstvu, sada ih je priključeno još nekoliko. Kroz Ligu nacija treba da napravimo i rezultat, ali i da podmladimo ekipu. Nemam opterećenje, alibi i kompleks, idemo da budemo prvi, da pobedimo i Crnu Goru. Kada budem odlazio, otići ću čistog obraza, da nekome napravim put kojim ja možda nisam išao", rekao je Krstajić. 

S obzirom da posle prva dva kola LN "Orlovi" i "Sokoli" dele prvo mesto sa četiri boda, a Rumuni su na dva, ovi dueli bi mogli biti ključni u borbi za prvo mesto i plasman u viši rang. 

"Cilj je da budemo prvi u grupi. Idemo na pobedu već u prvoj utakmici sa Crnom Gorom. Čeka nas paklena atmosfera. Svaka naredna utakmica je ključna", dodao je selektor.

Krstajić ističe da bi više voleo da Nikola Milenković igra štopera u Fiorentini, a ne desnog beka. 

"On je skrenuo pažnju, suvišno je govoriti o njegovom potencijalu. Voleo bih da više iga na poziciji štopera, ali ta njegova pozicija možda u budućnosti i bude značajna", rekao je Krstajić. 

Selektor nije želeo da otkrije da li će koristiti špiceve Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Prijovića zajedno u sastavu, ali je naveo da je "za očekivati" da se pojavi ta opcija jer su naredne dve utakmice veoma bitne. 

"To su igrači koji imaju kvalitet i sigurno da su bitni, Medjutim naš sistem kojim igramo u poslednjih godinu i po dana podrazumeva jednog špica neigramo sa dva špica, ali moguće da u ove dve utakmice koje su izuzetno bitne bude i ta opcija".

JOŠ SPORTA:

Krstajić okupio, Jovičić debitant (SASTAV)

Jovičić: Ostvarile su mi se dve želje, da igram za Zvezdu i reprezentaciju!

Ništa od Pekinga, sledeća destinacija - Šangaj

Kaka se vraća igranju?