Krstajiću došlo u glavu

> 10:38

Selektor Srbije Mladen Krstajić rekao je da vrata reprezentacije Srbije nisu zatvorena za MijataGaćinovića i Luku Milivojevića, bez obzira na njihove nedavne izjave u medijima na račun stratega Orlova.

Od njih nema gorih

On za sebe smatra da nije zlopamtilo.

"Nisam tip koji bilo kome nešto zamera, pa nisam ni njima. Što se tiče Gaćinovića, njegova izjava iz nemačkih medija nije precizno prenesena. Jedna reč je potpuno promenila konstekst. Treba da idemo napred i shvatimo da je srpski fudbal iznad nas. Najvažnije je da dajemo maksimum za Srbiju. Što se tiče Luke, imamo dobar odnos. Nismo se čuli, ali mislim da je pravi momak. Možda je dao ishitrenu izjavu koju nije trebalo da dâ. Interes je gde radimo i za koga radimo, a to je Srbija", rekao je Krstajić za Kurir.

Vrata im nisu zatvorena?

"Naravno da nisu, nikome nisu zatvorena. Čak i pre te Lukine izjave sam odlučio da ga ne pozovem, ali ne zato što ne zaslužuje, već je razlog pružanje šanse mlađim igračima. Luku veoma dobro znam i koliko je važan za reprezentaciju. Mladi su iskoristili šansu, a za Luku ili bilo kog drugog nisam rekao da su im vrata zatvorena. Ja mogu da pređem preko toga jer je Srbija iznad svega".

Piračao je i o pritisku.

"Ceo život sam imao pritisak, kad mi je bilo najteže, ponašao sam se da mi je lako. Ne želim javnosti da pokažem da mi je teško, tako sam vaspitavan. U svaku priču ulazim čistog obraza. Prošao sam kroz najteži period 1992. godine, kada sam morao da izbegnem iz Zenice, kroz život sam se borio i izborio za ono što zaslužujem. Poštenim radom i odnosom prema savezu i narodu, stojim ispred ekipe kada je najteže, a kada je najbolje, možda i ne pokazujem emocije koje bi trebalo. Ili ih pokažem tamo gde niko ne vidi. Igraći su ti koji donose pobedu", kaže između ostalog Krstajić.

Srbija naredni meč u Ligi nacija igra u Podgorici protiv Crne Gore 11. oktobra, dok tri dana kasnije gostuje Rumuniji u Bukureštu.

JOŠ SPORTA:

Bogi operisan - evo kada se vraća na parket

Plava četa: Idemo po medalju!

Valijente Špancima: Bili smo bolji od Zvezde

Bez iznenađenje u izboru za najboljeg trenera godine